Jelenu Simić (44) već godinama gledamo na RTS-u, a širu javnost posebno je zainteresovala kada je počela da vodi popularni kviz "Slagalica". Pored toga što je uspešna voditeljka i novinarka, Jelena je pre svega ponosna majka dvoje dece, Une i Alekse, koje je dobila u braku sa 18 godina starijim suprugom, dekanom Fakulteta političkih nauka Draganom Simićem.

"Osvojila sam ja njega, a on se nije mnogo branio. Šalim se! Dragan je bio moj profesor. Kratko mi je predavao na četvrtoj godini i nakon toga je otišao u Ameriku, zbog Fulbrajtove stipendije. Upoznali smo se kasnije, na otvaranju Centra za studije SAD. Kada se ceremonija završila, čekala sam taksi ispred fakulteta, koji nikako nije stizao. On je u tom trenutku ispraćao ambasadora SAD. Spontano je tada počela naša priča, koja traje tek 17 godina", ispričala je voditeljka prošle godine za "Blic ženu".

Iako se susretala sa komentarima na račun razlike u godinama između nje i Dragana, Jelena je istakla da se na njih nije obazirala.

"Nisu me povredili komentari, ali sam bila iznenađena predrasudama koje ljudi imaju o nekakvim brojevima. Iako se to događalo meni, ipak želim da na to gledam kao na sociološki fenomen. Iznenadilo me je da danas, u 21. veku, postoje tolike predrasude prema ženama. Dakle, ako je on stariji, sigurno joj je nešto 'završio'. Verovatno je i bogat. Iz svega se zaključuje da je žena jedno bezvredno biće kojoj muškarac sve rešava. Ne sećam se da je bilo komentara da je žena pomogla mužu, a retko čujem ili pročitam da ga je podržala u njegovoj karijeri. Šta ako vam kažem da sam bila i ostala velika podrška svom mužu u njegovom radu? Poznajem i druge takve žene. U našoj sredini je lako uljuljkati se u predrasude, za koje smo sami odgovorni. Ko je svetu pokušao da ugodi, nije se dobro proveo. Moj suprug i ja smo zajedno 17 godina, imamo dvoje dece o kojima brinemo. Iskrena da budem, razliku u godinama ne primećujem, ništa meni tu ne smeta. Važno je da čovek izgradi neki svoj mali svet u kojem je srećan", poručila je tada Jelena.

Ćerku Unu rodila je 2010. godine, a sina Aleksu 10 godina kasnije. Kako je priznala, prvobitno nije planirala niti očekivala da će ponovo ostati u drugom stanju, ali su ona i suprug odlučili da ispune veliku želju svoje naslednice da dobije brata ili sestru.

"Od trenutka kada se Una rodila moj život je ispunjen na najlepši mogući način. Uvek sam mislila da sam ja mama jedne devojčice kojoj mogu da se posvetim potpuno i da je to u skladu sa mojim mogućnostima. Suprug i ja nismo planirali drugo dete, ali Una je poslednjih godina stalno govorila da je njena najveća želja u životu da dobije brata ili sestru. Kada sam malo razmislila shvatila sam da sam sebična, jer znam koliko meni moja sestra znači, koliko smo upućene jedna na drugu. Priželjkivala jesam da drugi put postanem mama, ali sam mislila da to više nije moguće. Kada smo saznali za lepu vest, bila je to velika radost u našoj porodici", rekla je 2020. godine za "Wannabe magazin" Jelena, dok je bila trudna sa Aleksom.

Još fotografija Jelene Simić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/_simicjelena Voditeljka RTS-a Jelena Simić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna