O sve većem uticaju društvenih mreža na samopouzdanje priča se svakodnevno, a jedna od vodećih tema jesu estetske korekcije kojima sve češće pribegavaju čak i tinejdžerke. Ida Prester, hrvatska pevačica, ne podržava ovaj trend.

"Kad ja vidim te devojčice od 16, 17, 18 godina koje kreću da ubrizgavaju botoks da spreče prve znake starenja. To nije normalno! To, ljudi, stvarno nije normalno! Svi starimo, znači, bićemo sve nesrećniji. Umesto da se gradi status starosti kao nečeg poželjnog, kao nekog iskustva, kao ono: 'Vau, vidi gospođa od 90 godina, šta nam ona sve može ispričati? Šta je ona sve prošla u životu'. Ti praviš paranoju već od 25. godine", iskrena je bila Ida u podkastu "Tampon zona".

Ida Prester o botoksu i starenju
ATA Images/Antonio Ahel 

"Ti od starosti ne možeš pobeći, pa da se sva izbodeš kao Madona. Nema više ono 'starenje je jedan prirodan proces koji moramo prigrliti'. Naravno da ćemo biti negovane, naravno da ćemo eksperimentisati, stavljati mejkap ili šta god, ali ne možeš dobiti tu bitku. Samo možeš biti nesrećna do kraja života", jasna je pevačica, koja upravo u borama vidi lepotu.

"Lepota je osmeh, lepota je sjaj i te sitne borice koje pričaju priču o svim tim super stvarima koje si video, osetio, probao. Pa to je lepota!", zaključila je ona.

Pevačica je nedavno govorila i o tome da ne podržava ni korišćenje filtera na fotografijama i snimcima.

Ida Prester o teroru večne mladosti
Instagram/IdaPrester 

"Biti lep je kod žena stvarno presudno. Od malih nogu osećamo strašan pritisak i teror večne lepote. Danas je to zapravo jako tužno, ja kad sam videla taj lik sebe, to je ta 'uniformisana mačka' kako izgleda svaka druga. To je jedan stereotip. Svaka forma autentičnosti danas nije na ceni. Meni je zbog toga jako žao jer užasno puno energije gubimo na to. Umesto da razmišljamo o tome kako da budemo srećnije, da radimo na nekim znanjima i veštinama, da se pregledamo, zdravlje da nam je u fokusu, mi gubimo vreme na večito nezadovoljstvo", istakla je tada Ida.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna