Nije tajna da su javne ličnosti izložene kritikama javnosti, pa se njihove mane komentarišu bez milosti. Staranje je tabu tema za mnoge, ali ne i za hrvatsku pevačicu Idu Prester. Ona se u jednoj emisiji pojavila bez šminke.

"Imam više od 40 godina i bez šminke sam stvarno. Fora mi je eksperiment, da se sama igram sa svojim egom jer ja stvarno volim šminku. Nije da ja to odbacujem, volim i modu, sve je to nekakva veština i umetnost, ali ne treba čovek da bude zavisan ni od čega. Pa evo ako je ovo prilika da maske padnu, evo pale su maske. Ovo sam ja, nemojte zameriti", rekla je Ida koja je izazvala mnogo pažnje kada je objavila dve fotografije na Instagramu, jednu sa filterima i jednu bez.

"To je bio jedan Instagram post, ja sam došla u kafić i sela s prijateljicom koja je rekla: 'Ti nikad ne koristiš te filtere, daj da ti malo pokažem kako bi ti zapravo mogla da izgledaš na društvenim mrežama'. Ona je napravila tu ženu koju ja ne mogu da prepoznam.To je kao neka plava Kim Kardašijan, neka estradna diva, koja stvarno nema veze sa mnom. Da imam 30 hiljada evra kroz godine, valjda bih tako i mogla da izgledam. Ja sam to objavila čisto iz fore",otkrila je Ida, koju je iznenadilo kada je fotografiju videla u medijima.

"Biti lep je kod žena stvarno presudno. Od malih nogu osećamo strašan pritisak i teror večne lepote. Danas je to zapravo jako tužno, ja kad sam videla taj lik sebe, to je ta 'uniformisana mačka' kako izgleda svaka druga. To je jedan stereotip. Svaka forma autentičnosti danas nije na ceni. Meni je zbog toga jako žao jer užasno puno energije gubimo na to. Umesto da razmišljamo o tome kako da budemo srećnije, da radimo na nekim znanjima i veštinama, da se pregledamo, zdravlje da nam je u fokusu, mi gubimo vreme na večito nezadovoljstvo", rekla je pevačica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna