Jedan od najboljih violinista sveta Stefan Milenković nakon tri decenije života u inostranstvu vratio se u Srbiju. Porodična oaza mu je u Novom Sadu gde živi sa suprugom, gitaristkinjom Goricom Grozdanić, sa kojom je zasnovao porodicu i 2020. godine dobio sina Nikolu.

Suprugu je upoznao u Banjaluci, gde je gostovao tokom turneje s Edinom Karomazovim.

"Ona je studirala gitaru, znala Edina, pozdravili su se u garderobi i odmah me je privukla. Nakon koncerta organizovali su u moju čast ples i doveli mi damu koja je neki tango šampion", ispričao je jednom prilikom Stefan. "Ali je ta divna i jadna devojka plesala sportski tango i nikako nam nije išlo, pa sam iskoristio priliku da celo veče plešem s Goricom", rekao je on.

Ipak, ovo Stefanu nije prvo bračno iskustvo. Bio je oženjen čelistkinjom Ani Aznavurijan, a razvod je doživeo kao sastavni deo života.

"Moj razvod nije poraz. Jednostavno, moralo je nešto da se promeni. U braku svašta saznaš o ljudima, o odnosima, o ženama. I ne žalim ni jedan sekund koji sam proveo u njemu. Ali kada život krene različitim putevima, i profesionalno i emotivno, bolje je prekinuti", rekao je Stefan nakon kraha braka za „Blic ženu“.

Na pitanje šta je razvodom izgubio, a šta dobio Stefan se jednom prilikom našalio.

"Stupajući u brak s Ani dobio sam suprugu. Razvodom sam je izgubio. Pa dobro, možda to i nije tako jednostavno. (smeh) Ali, to je iza mene, pa sada gledam unapred. Čak bih rekao da od celog iskustva nisam ništa izgubio, već samo dobio. Ali, naravno, to je dosta lično", izjavio je u intervjuu za "Politiku“ 2010. godine, a kasnije je priznao da je preterivao u radu.

"Odlazim iz Italije u Ameriku 1997. godine. Odlazim sam u dvadesetoj godini na poziv Doroti Delej, koja je jedna od najpoznatijih violinskih pedagoga na svetu. U 22. godini dobio sam klasu od deset đaka. Nekoliko godina kasnije stigla je ponuda za Univerzitet u Ilinoju pa smo se tadašnja žena i ja preselili. Ja sam sklon preterivanju u radu, kao da sam trkački konj koji je nervozan kada nema trku. Preterivao sam u radu", rekao je u intervjuu za "Nedeljnik" i otkrio kada je razvod usledio

 "Svakog petka prve godine sedao sam u avion i putovao iz Čikaga u Njujork, a onda se nedeljom vraćao kući gde me čekaju studenti. I te prve godine samo jedan vikend bio sam kod kuće i onda je usledio razvod. Možda što niko od nas dvoje nije bio kod kuće. I danas smo bivša žena i ja u dobrim odnosima, ali taj rad je uzeo danak", rekao je Stefan.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna