Kad je osetila strahovit, oštar bol u leđima, Šenon Doherti je znala da nešto ozbiljno nije u redu. "Nije to bilo kao - mnogo sam vežbala, sad me bole leđa", bila je otvorena u intervjuu za magazin Elle.

"Pomislila sam - Bože, ovo me baš jako boli." Odlazak kod lekara završio se lošim vestima - potvrđene su metastaze raka dojke.

Glumici koju je ceo svet zavoleo kao lepu Brendu u seriji "Beverli Hils" otkriveno je da se karcinom dojke vratio i raširio do kičme. Otkriveno je da je metastazirao i potvrđen je 4. stadijum. Tada je počela sa hormonalnom terapijom, a uzima i druge lekove koji bi trebalo da stabilizuju njeno stanje.

Međutim, smatra se da je njen rak neizlečiv i očekuje se da će se proširiti na mozak, pluća i jetru. Prvi put je dobila karcinom dojke 2015. godine i lečila se sve do 2017. godine. Bolest joj se vratila tri godine kasnije.

senon doerti 0475814620-min.jpg
Profimedia 

"Moje prvo pitanje je bilo - zašto baš ja? A onda sam se upitala - a zašto ne baš ja? Ko drugi zaslužuje da se tako razboli? Niko!", izjavila je za medije.

Prema poslednjoj dijagnozi, procenjuje se da bi Šenon mogla da živi još 10 do 15 godina. "Ja planiram da budem najstariji pacijent oboleo od karcinoma četvrtog stepena", kaže popularna glumica koja deli svoje iskustvo sa obožavaocima.

Kako je izjavila, ne pravi spisak ostalih želja za ostatak života. "Prva je želja da živim", objasnila je. "Tek treba da sednem da napišem oproštajna pisma. Ali kad god pomislim da to treba da uradim, osećam da se kraj bliži. A ja to još ne želim, neću da se oprostim", otkrila je Šenon.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna