Legendarna glumica Tanja Bošković (69), iako je već neko vreme zvanično u penziji, i dalje je aktivna u pozorištu i izuzetno je ponosna na pet decenija karijere koje su iza nje.

"Ja sam odavno u penziji, u dobrom sam položaju i dalje posle 50 godina bavljenja ovim poslom, stojim uspravno, zdrava i relativno normalna. Nemam više vremena da se pojavljujem na televiziji, u serijama i na filmu. Nije mi ostalo tako mnogo vremena, koliko vi imate. Biram onaj način života koji će mi doneti mir, radost, i mora čovek da misli o poslednjem. Znate, ako se nisam obrukala mnogo za ovih 50 godina, a što bih sad", rekla je glumica za "Blic".

tanja boskovic
ATA / Antonio Ahel 

Njena ćerka Lana Karaklajić krenula je maminim stopama i postala uspešna glumica, ali Tanja kaže da nije majka koja deli savete.

"Spadam u mame koje ne daju savete. Ja sam majka koja samo volim, koja je tu. Lana od mene traži savete uglavnom oko poslova koje obavljaju domaćice, a i tu štedim. Mora se svojim iskustvom doći do važnih stvari za život. Nisam sklona savetima", iskrena je bila Tanja, a onda je progovorila o prednostima i manama današnjeg doba.

Tanja Bošković živi skromno
Miroslav Milic/ATAImages 

"Moja generacija je bila zaštićena ljubavlju naših kolega, profesora, ljudi su o nama brinuli, nisu nas tako lako trošili. Njima je teže nego što je bilo nama. Zato što su prepušteni lošem ukusu onih koji kreiraju kulturu. U manjini su oni koji rade ono za šta ih kulturna zajednica plaća. Moja generacija nije imala tehnološku podršku. Volela bih da smo mi imali te fantastične podove koje su imala ta druga pozorišta, svetla, neverovatne mikrofone nevidljive, koji čine da svaki najfiniji ton pređe u publiku. Mi to nismo imali, imali smo crknute mačke, pacove po scenama, ali smo radili sa velikom ljubavlju. Žao mi je što nismo bili bogatiji u pozorišnom smislu, što nismo mogli više da putujemo po svetu i da se družimo. Današnji mladi imaju tu mogućnost", zaključila je umetnica.

Još fotografija Tanje Bošković pogledajte u galeriji ispod.

Screenshot / Youtube / Radio Televizija Herceg Novi, ATA images Tanja Bošković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna