Srđan Žika Todorović i njegova supruga Ana 2017. godine izgubili su trogodišnjeg sina Dejana. Njegova iznenadna smrt ostavila je neizlečivu ranu u njihovim srcima.

"Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopšte me gluma više ne zanima", otvorio je Srđan dušu u emisiji "Una, due, tre" na "Una" televiziji. 

srdjan-zika-todorovic-3-830x0.jpg
Foto: Kurir 

"Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno", prisetio se glumac tog kobnog dana kad mu se život u potpunosti promenio, i dodao:

"Slučajna iznenadna dečja smrt! Tako se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod 'SIDS'. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom 'Slučajna dečja iznenadna smrt'."

zika i ana.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Glumac je kroz suze rekao da se ni on ni supruga Ana još nisu oporavili od tragedije, ali da su zahvalni što su imali priliku da budu roditelji. 

"Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo decu, pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osetio kako je biti otac", ispričao je Srđan.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna