Iako je već godinama na estradnoj sceni, najpre kao deo grupe "Luna", a potom i kao solo pevačica, Zejna Murkić ove godine je, nakon učešća na festivalu "Pesma za Evroviziju", dočekala svojih pet minuta slave i privukla pažnju šireg auditorijuma. Sada je prvi put otkrila detalje svog odrastanja u Loznici, gde je živela sa roditeljima, dve sestre, bakom i dekom.

"Živela sam u kući sa mamom Mirsadom, ocem Begom, sestrama Sanelom i Marčelom, bakom i dekom. Imali smo malu farmu na kojoj smo čuvali konje i koze. Pošto je deda voleo da sadi voće, povrće, kukuruz, imali smo i njivu, a prednji deo dvorišta nam je bio sav u cveću. Kada me je mama donela na svet, svi su u porodilištu želeli da se slikaju sa mnom jer sam bila slatka mala crna devojčica sa afro-frizurom. Tata me je, kada sam imala osam meseci, sasvim slučajno ispustio iz ruku, pa sam pala na pod. Spustio je pogled i video da me nema, a ja sam u tom trenutku bukvalno trčala. Nisu mogli da veruju da ću tako brzo i neplanirano prohodati", ispričala je Zejna sa "Hit Informer", te dodala da je najveći deo detinjstva provela igrajući se sa sestrama.

"Volele smo da se igramo škole. Pošto sam najstarija, bila sam učiteljica, a njih dve đaci. Učila sam ih matematiku, geografiju... Danas smo sve tri srećne i uživamo u životu. Sestra Sanela se udala, pa sa mužem i troje dece živi u Nemačkoj. Marčela je povučenija od nas dve, ali i najzrelija. Iako je mali mrgud, bila je najslađe dete u porodici. Sve tri smo različite, a zajedničko nam je samo to što smo talentovane za ples i pevanje", otkrila je pevačica, koja je od oca nasledila dar za umetnost, a od mame za kuvanje.

"Otac me je, dok sam bila mala, vodio u svaki klub i kafić. U Loznici je bio poznat po tome što je odličan frizer, ali i po plesu. Osamdesetih se takmičio u disko-densu i ostvario velike uspehe. A majka je bila domaćica, pa zbog nje danas znam da kuvam, a najbolje pravim pite", kaže Zejna, koja se već u prvom razredu osnovne škole suočila sa predrasudama i neprijatnim situacijama zbog toga što je Romkinja.

Zejna je imala želju da studira jezike ili psihologiju, ali je odustala zbog teške finansijske situacije, i odabrala muziku kao životni poziv.

"Iako je tata radio u Belgiji, nije mogao da mi šalje novac za studije, jer tada nije dovojno zarađivao. Nisam insistirala na tome da nastavim školovanje, jer nisam htela da im stajem na muku i pravim dodatne probleme.Zato sam se prijavila za muzičko takmičenje 'Operacija trijumf'. Ušla sam u top 10, ali ne i u najboljih osam, koji su nastupali po Srbiji. Ubrzo sam dobila poziv da otpevam novogodišnju pesmu posvećenu mojoj rodnoj Loznici, koja se emitovala na lokalnoj radio-stanici", ispričala je pevačica, koju je nakon ovoga zapazio Čeda Čvorak, osnivač dens grupe "Luna", čiji je član bila naredne dve godine.

Godine 2012. Zejna je upoznala bivšeg supruga, sa kojim je kasnije dobila ćerkicu Kjaru, koja sada ima sedam godina.

"Upoznali smo se 2012. godine, kod moje drugarice. Odmah sam znala da će biti otac mog deteta. U početku nam je bilo lepo, ali smo se rastali kada je Kjara imala godinu i po dana. Nije mi prijao njegov način života. Voleo je noćne provode i alkohol, a to mi je smetalo. Pogotovo što smo u kući imali malo dete. Glumio je strogoću, a ja ne volim takve muškarce. Ne mogu da budem u vezi u kojoj nema poštovanja. Muškarac mora ženu da pazi, mazi i drži kao malo vode na dlanu. Zbog njegove sujete i ega nikada se nisam osetila kao žena. Više smo bili rivali i suparnici. Prošlog leta smo pokušali da obnovimo vezu, ali ipak nije uspelo", otvorila je dušu pevačica, koja se osvrnula i na posebno težak period, kada se zbog stresa prevremeno porodila.

"Iako nismo bili jedno za drugo, podigli smo divno dete. On voli našu ćerku, ali i ona njega. Kad god mi traži, odvedem je kod oca. Radila sam na tome da izgrade dobar odnos, jer znam koliko je to važno za dete. Kjara i ja smo imale ružan period, prošle smo kroz sve i svašta, ali sada vodimo miran život. Rodila sam je prevremeno, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće, jer sam stalno bila pod stresom. Kada sam je donela na svet, imala je svega 1.300 grama. Ni pluća joj nisu bila razvijena. Srećom, oporavila se i izrasla u zdravu devojčicu. Ide u prvi razred osnovne škole i nema nikakvih problema kao što smo imale moja sestra i ja u njenim godinama", zaključila je.

Još fotografija Zejne Murkić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / zejnaofficial Zejna Murkić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna