Glumac i pevač Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine, a za sobom je ostavio porodicu i brojne prijatalje koji još ne mogu da se pomire sa gubitkom. Među njima je i  Ognjen Amidžić sa kojim je Marinko bio i dobar prijatelj i poslovni saradnik.

TV voditelj je u znak sećanja na preminulog prijatelja istetovirao flamingosa na ruci, što simboliše popularnu grupu "Flamingosi" koju su osnovali na leto 2005.godine.

"Oduvek mi je bila želja da istetoviram flamingose. Razmišljao sam da to uradim još dok je Marinko bio živ, a sada je ta želja postala još jača. Taj flamingos ima značenje i veće od muzike. To je posebna ptica koja nosi egzotiku, asocira na udaljene predele. Sve to zajedno me nateralo da uradim tetovažu. Kada smo dali ime bendu, to je za Marinka i mene imalo poseban značaj", rekao je svojevremeno Amidžić.

marinko madzgalj ognjen amidzic
ATA / Antonio Ahel, Kurir / Zorana Jevtić 

Marinka se prisetio i glumac Aleksandar Srećković Kubura koji je na Instagramu podelio njihovu zajedničku fotografiju.


"7 godina...... 7 godina..... 7 godina", napisao je Kubura.

Marinkova majka Mirjana prvi put je govorila za medije 2021. godine, na otkrivanju murala posvećenom prerano preminulom glumcu.

"Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu:'Sine dođi, spremila sam sarme'. Obožavao je da jede sarme", rekla je ona kroz suze i dodala da utehu nalazi u unuci, Marinkovoj ćerki iz veze sa glumicom Dubravkom Mijatović.

Sedam godina od smrti Marinka Mandžgalja
ATA Images/Antonio Ahel 

"Moj sin je bio čista ljubav i sreća. Sada imam njegovu ćerku, živim za nju, ona je predivna, ide na balet", otkrila je ona tada

Marinku je 2015. godine dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najmilijih. 

Dvadeset dana pre smrti ispunio je svoju veliku želju, krstio se u manastiru Ostrog.

Marinko Madžgalj rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao". Glumio je i u serijama "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Lisice" i mnogim drugim. Imao je zapaženu ulogu u filmovima "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi" i "Crni Gruja i kamen mudrosti".

Tekst: Lepa&Srećna