Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana ponosni su roditelji troje dece - Petre, Luke i Matije. Ćerku Petru usvojili su kada je imala šest meseci, nikada to nisu krili, niti su je odvajali od svojih bioloških naslednika, i primer su skladne porodice u kojoj vlada ljubav.

Petra je u više navrata isticala da svoje roditelje voli najviše na svetu i da im je zahvalna na ljubavi, toplini i podršci koju joj pružaju od trenutka kada je postala član njihove porodice, a o tome da je usvojena pre nekoliko godina pisala je i na svom blogu.

Iako joj je porodica pružila život iz snova, Petru nisu zaobišle reakcije okoline, pa je tako svojevremeno otkrila da se u školi suočavala sa negativnim komentarima zbog toga što je usvojena.

Divčeva naslednica sada je odlučila da pokrene projekat u okviru kog će usvojena deca pružati podršku jedni drugima, zajedničkim snagama savladavajući probleme u kojima su se našli.

"Ja sam Petra Divac i ja sam usvojena!Odlučila sam da pokrenem projekat 'Usvojeni za usvojene', zato što znam, i na svojoj koži sam osetila, različite probleme sa kojima se suočavamo mi koji smo usvojeni. Ako ste usvojeni i želite sa nama da podelite probleme sa kojima se vi suočavate, ili prosto želite da vas neko čuje i razume, molim vas, pridružite se našoj grupi, da u atmosferi podrške razmenimo iskustva! Nikada nije kasno zatražiti pomoć", poručila je Petra u videu koji je na svom Instagram profilu objavila njena majka, Snežana Divac.

ana divac petra
Instagram / ana_divac 

"Specijalni ljudi se mogu saosećati sa našim bolom, ali jedino nas mogu razumeti oni koji su osetili isti bol. Podrška takve vrste, kada je neko u stanju da vas stvarno čuje i razume, je sama po sebi isceljujuća. Godine nisu važne, osećaj koji nosimo u sebi i zajedničko iskustvo je ono što nas povezuje. Zato vas sve pozivamo da se prijavite u grupu podrške - 'Petra Divac usvojeni za usvojene'", navedeno je u opisu videa.

Još fotografija Petre Divac pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/divaccp Petra Divac, ćerka Vlada Divca

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna