TV producentkinja Lejla Kašić je optužila Ramba Amadeusa za s*ksualno uznemiravanje pre dva dana. Ona je tada objavila duži tekst na svojoj Instagram stranici, ali nije navela konkretne pojedinosti njegovog navodnog postupka.

Pisala je o svojim osećanjima i navela da se osećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno, kao i da je to preraslo u ljutnju i bes, a na kraju gađenje i nervni slom. Sada je proširila svoju izjavu.

"U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje treba da znaju – znaju tok događaja i trenutak u kom je eskalirao", rekla je producentkinja.

Urednik emisije "Dnevnica" RT Crne Gore Vladan Otašević je izjavio da je "neprijatno iznenađen Rambovim ponašanjem". On je naglasio da razume koleginicu Lejlu i da osuđuje sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje, posebno prema ženama.

Kako je Kašićka navela, reč je o neprimerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom delu tela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog.

lejla kasic-min.jpg
Instagram / lejlakasic 

Kako je u prvoj objavi navela i da je obavešten UNICEF čiji je Rambo ambasador dobre volje, ova organizacija je ubrzo sankcionisala muzičara. Konkretno, suspendovali su njegov angažman do daljeg, uz saopštenje da UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima ove organizacije.

rambo amadeus 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Sada Kašićka navodi kako je Pušić opravdano sankcionisan od strane UNICEF-a i da će njen nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj devojci da prijavi i da ne ćuti. "Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo sprečiti velike tragedije, tragedija na nivu silovanja ili femicida", kaže Lejla.

Podsetimo, ona je u svojoj objavi navela kako "strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna