Tekst: Promo

Istraživanja pokazuju da oko 80% ljudi koji svakodnevno rade na kompjuteru imaju neke od simptoma kompjuterskog zamora očiju. LED svetla i ekrani pametnih uređaja najveći su izvor štetne plavo-ljubičaste svetlosti.

Prekomerna izloženost plavom svetlu dovodi do naprezanja očiju, što može izazvati niz simptoma kao što su peckanje, umor i crvenilo očiju, zamagljen vid i glavobolja. Dugoročno može dovesti do prevremenog starenja očiju i razvoja degenerativnih bolesti očiju - makularne degeneracije i katarakte.

Kao što za zaštitu od sunca koristite kremu sa zaštitnim faktorom, tako su i za zaštitu očiju lutein i zeaksantin. Reč je o karotenoidima koji se akumuliraju u mrežnjači, posebno u delu makule. Nazivaju se i makularni pigmenti, jer apsorbuju višak svetlosne energije. Lutein i zeaksantin usporavaju napredovanje makularne degeneracije, očne bolesti koja dovodi do slepila.

1. Ovidox.jpg
Promo 

Specijalna selekcija 7 najvažnijih i najistraživanijih sastojaka za zaštitu očiju i vida sadrži Dr.Viton Ovidox (30 softgel kapsula).

Dr. Viton – Ovidox je skup hranljivih materija koje zajedno sa luteinom i zeaksantinom pružaju adekvatnu zaštitu oku. Ovidox je obogaćen ekstraktom borovnice sa antioksidativnim moćima, omega 3 iz ribljeg ulja, cinkom i bakrom i vitaminom E.

2. Ovidox.jpg
Promo 

Dr. Viton Ovidox možete poručiti OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana.