Princ Hari i Megan Markl su objavili saopštenje u kojem navode kako su Arči i Lilibet svojim rođenjem stekli pravo na titule princa i princeze. Ova izjava stiže nakon ogromne rasprave koja se u javnosti povela nakon vesti da je njihova ćerkica krštena u Americi, kao princeza Lilibet Dajana.

Dok se mnogi bune, jer su se Megan i Hari odrekli svojih položaja u kraljevskoj porodici, stiže i informacija da Bakingemska palata nema ništa protiv ovoga. Tek danas je, konačno, stigla i promena na zvaničnom vebsajtu.

Kralj Čarls je, navodno, u privatnom razgovoru posle sahrane kraljice Elizabete, kazao svom sinu da će deca moći da budu oslovljana titulama. Međutim, tek se juče to desilo prvi put - kad je objavljeno da je mala Lilibet krštena, bez prisustva Čarlsa, Kamile, Vilijama i Kejt koji su uredno pozvani.

megan markl 0477119153-min.jpg
Profimedia 

Predstavnik je izjavio: "Deci ove titule pripadaju po rođenju otkako im je deda postao monarh. Ovo pitanje je sređeno pre izvesnog vremena u dogovoru sa Bakingemskom palatom." Hari i Megan su bili, navodno, veoma frustrirani što deci titule nisu odmah priznate čim je kraljica Elizabeta umrla pre šest meseci.

Vilijamovoj deci su titule odmah promenjene, čim je Čarls došao na presto, u septembru prošle godine. Za Arči i Lilibet se još čeka. U palati kažu da čekaju konačnu odluku Hari i Megan i da je neće blokirati. To je "maslinova grančica" nakon svega što su ovo dvoje uradili. "Kralj nikad ne bi kažnjavao svoje unuke", tvrde u palati.

Megan i Hari su jedno vreme govorili kako će sačekati da im deca odrastu i sami izaberu da li žele titulu ili ne, ali je krštenje ćerke ipak, čini se, promenilo ovaj stav. Palata je danas i zvanično promenila titule Arčiju i maloj Lili, a to se vidi i na sajtu Palate.

titule princa i princeze za lilibet i arcija.jpg
Royal.uk 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna