Mel Gibson i Oksana Grigorijeva su javno postali par kad je Robin, s kojim je glumac bio u braku skoro 30 godina, podnela zahtev za razvod braka. Bio je to jedan od najskupljih rastanaka - holivudski superstar je ostavio bivšoj ženi 450 miliona dolara i obavezao se da daje polovinu od svakog budućeg prihoda.

Nije ni čudo - glumac je s njom je dobio sedmoro dece, a Robin je ostala uz njega kad mu je karijera visila o koncu. Šuškalo se da su se Mel i Oksana viđali mnogo pre nego što su se pojavili na crvenom tepihu. Čuveni "ludi Maks" nije prvi glumac kojeg je lepa Ruskinja zavela.

Oksana je rođena 1970. godine, a kao veliki muzički talenat, napustila je ruski konzervatorijum i nastavila studije klavira u Londonu. Pred odlazak iz Rusije, udala se za jednog advokata s kojim je delila želju da živi na Zapadu, ali je taj brak potrajao samo tri meseca.

U Engleskoj je radila najrazličitije poslove - čistila, brinula o starima, podučavala decu i bila kelnerica. U jednom restoranu, primetio ju je modni fotograf Patrik Ličfild pa su se njene slike uskoro pojavile u brojnim magazinima. Počela je i da komponuje za pozorišne produkcije i nezavisne filmove. 

oksana grigorijeva 0348922957-min.jpg
Profimedia 

Sa 22 godine, udala se za Nikolasa Rolanda, 19 godina starijeg umetnika, od kojeg se razvela dve godine kasnije. Radeći kao prevodilac za reditelja Nikitu Mihalkova, srela je glumca Timotija Daltona i ljubav je planula.

Jedan od "nosilaca filmske titule Džemsa Bonda" poveo je Oksanu u svoj dom u London, a kasnije i u Holivud, gde je rođen njihov sin Aleksander. Ljubav je potrajala osam godina.

timoti dalton 0224287968-min.jpg
Profimedia 

Susret sa Melom Gibsonom je bio fatalan za ovog glumca. Oksana je sa sinom prešla u njegov dom, a onda joj je Mel kupio i skupocenu kuću gde je na svet došla njihova ćerkica Lučija. Kako je devojčica rođena pre vremena, iz Rusije je stigla i mama Ljudmila da pomogne ćerki i zetu oko bebe.

Međutim, konflikti između Oksane i Mela su bili sve jači. Razišli su se godinu dana posle rođenja ćerke, a muzičarka je optužila glumca za nasilje. U prilog tvrdnjama je objavila i snimak na kojem se čuje kako joj Mel prigovara zbog odnosa sa Daltonom.

"Seti se pod čijim si j.... krovom", govorio joj je navodno Gibson. "Ova igra je završena. Sad može da počne nova, navali na koga god hoćeš, a sin može da te gleda. Koji ti je to, 45. po redu kojeg će gledati?"

mel gibson 0695694273-min.jpg
Profimedia 

Ova svađa je, navodno, izbila zato što se Grigorijeva "suviše smeškala" radniku koji je došao da zasadi drvo na imanju. "Prezirem te", kazao je Mel Oksani. "Ti nisi j.... žena kakvu ja želim. Ti nisi usrećila mene, a ja tebe nisam uspeo da usrećim ni kad sam učinio više nego za bilo koga drugog."

Grigorijeva je tvrdila da ju je Mel udario dvaput u glavu i priložila fotografiju na kojoj se videlo da joj je oštećen zub. Na snimku se, navodno, čuje kako Gibson kaže da Oksana zaslužuje batine i kako joj preti da će je ubiti.

Uz glumca su stali njegova bivša žena, koja je sudu podnela izjavu da Gibson nikad nije bio nasilan prema njoj. Podržale su ga prijateljice Vupi Goldbert i Džodi Foster.

Grigorijeva je dobila 15 miliona dolara odštete, a kuća joj ostaje na uživanje sve dok Lucija ne napuni 18 godina. Tada će biti prodata, a tim novcem će biti osnovana fondacija za izdržavanje ćerke. Više Oksaninih slika pogledajte u galeriji.

Youtube / Oxana Grigrorieva Bivša žena Mela Gibsona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna