Ivana Korab ponosna je mama dvogodišnjeg sina Matea, a kroz nekoliko meseci dobiće još jednog dečaka. Oba puta zatrudnela je uz pomoć vantelesne oplodnje, a ona i njen suprug prošli su kroz tešku borbu kako bi se ostvarili kao roditelji. 

"Do ekstrema je išlo, zapravo do toga da smo otišli u Prag i da su nam rekli da ne možemo da imamo decu i predlagali donatora sperme. U tom momentu, moj suprug iz prvog braka ima dete od 13 godina, govorila sam da je ono dokaz, ali oni su uzimali prosek. Igraju se sa tvojim životom i sa tim da ne možeš da imaš dete, i daju ti donatora, grozno", rekla je Ivana u emisiji "Praktična žena" i dodala:

"U tim momentima je jako teško kada ti neko stručno lice tako nešto kaže…Nismo svi u svakom momentu jaki i zbog toga otvoreno pričam o svemu. Ipak, negde treba ta natprirodna energija da se izdvojite od tih negativih informacija od stručnog lica i da potražite drugo, treće mišljenje."

Ivana javno govori o ovoj temi, kako bi dala podršku i drugim parovima koji prolaze kroz isto. 

"Kad sam ulazila u sve to videla sam koliko je to bio tabu, ono kao ‘Bože nisi žena ako ne možeš prirodno, nisi muškarac ako…’, ježim se na to, na hormonima sam, tako da sam jako emotivna i kad pričam o tome, ali zanemarite moju reakciju. Kad sam ušla u sve to shvatila sam da smo mi zbog neznanja sebi najveći neprijatelji, u tom neznanju stvaramo dodatni pritisak. Znam kroz šta sam prošla i ako jednu ženu mogu da opustim i da joj pomognem da se malo manje nervira, ja sam uspela", istakla je manekenka, koja se četiri puta podvrgla procesu vantelesne oplodnje. Prva vantelesna nije uspela, nakon druge je izgubila bebu, posle treće se rodio Mateo, a uskoro će njihova porodica postati bogatija za još jednog člana. 

Ivana je priželjkivala da nakon sina dobije i ćerku, ali joj je, pre svega, bilo važno da je sa trudnoćom sve u redu i da je beba zdrava. 

"Htela sam devojčicu, a kad smo čuli da je dečak samo se čuo muk, i tek posle pet sekundi ‘jeej’. Želela sam da imam i dečaka i devojčicu, ali bitno je da sve ispadne kako treba", zaključila je u pomenutoj emisiji. 

Još fotografija Ivane Korab pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivanakorab Ivana Korab

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna