Sve oko kraljevske porodice zavređuje pažnju pa i pismo koje je kralj Čarls napisao pre punih 68 godina. Naime, pismo koje je monarh napisao svojoj baki pronašao je jedan bračni par koji živi u Vorikširu u Engleskoj i to dok su čistili svoj tavan.

"Draga bako, žao mi je što si bolesna. Nadam se da će ti uskoro biti bolje", stoji u pismu s jedne strane, pažljivo napisanom na papiru Bakingemske palate sa datumom 15. mart 1955. godine.

"Puno te voli Čarls", piše s druge strane, uz šarene poljupce. Kovertu je kraljica Elizabeta II adresirala na Kraljicu majku, naveo je vlasnik aukcijske kuće Hansons koja će staviti pismo na aukciju. Pronalazak pisma, za koje Hanson procenjuje da bi moglo da dostigne cenu od 10.000 funti na aukciji šokiralo je par koji ga je našao.

"Pripadalo je mom pokojnom dedi Rolandu Stokdilu koji je radio za gradsku policiju", rekao je u izjavi čovjek koji je pronašao pismo i dodao da su bili jako iznenađeni.

Adel odbila da peva na krunisanju kralja Čarlsa
Profimedia 

"Moja žena je rekla 'vau, vidi to!' Bili smo prilično zapanjeni, ali nismo bili sigurni da li će to nekako zanimati", rekao je on.

"Nemam pojma kako je došao do pisma koje je napisao kralj dok je bio dečak. To je jedna od mnogih stvari koje je zadržao", rekao je muškarac koji je među dedinim uspomenama pronašao i pozivnicu za ples u dvorcu Balmoral, poruku koju je potpisala Kraljica majka te poruke koje idu uz poklone koje su potpisali kraljica Elizabeta II i princ Filip.

Krunisanje kralja Čarlsa biće održano 6. maja. Ovaj važan događaj trajaće tri dana,a ovo je prvo krunisanje u proteklih 70 godina. Na balkonu uz kralja neće biti Hari i Megan, kao ni princ Endru.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna