Čim je ugledala svog sadašnjeg muža Vladimira Petričevića, glumica Nela Mihailović znala je da je on čovek njenog života. Nakon samo pet dana počeli su da žive zajedno, a posle šest meseci ljubavi jedno drugom su izgovorili sudbonosno "da".

Danas imaju dve ćerke, a iako broj 13 mnogi smatraju baksuznim, za njih je potpuno suprotno, jer su im se najlepše stvari u životu desile baš na petak 13.

Ljubavna priča Nele Mihailović i njenog muža Vladimira Petričevića
ATA Images/Antonio Ahel 

"Sreli smo se daleke 1996. Bio je petak trinaesti. Samo pet dana kasnije počeli smo da živimo zajedno, a ja sam roditeljima javila da sam se ludo zaljubila. Posle dva meseca Vlada me je zaprosio, a tačno šest meseci od prvog susreta, ponovo je bio petak, i ponovo trinaesti, venčali smo se. Crkveno venčanje i svadba usledili su nekoliko meseci kasnije. Naša prva kćerka rođena je 2006. Pogađate - u petak trinaestog, a dve godine kasnije i druga. One su kruna naše ljubavi. Unele su mnogo radosti i ljubavi u naše živote. Promenile su nam životne prioritete i postale apsolutni vladari našeg vremena. Ne žalimo se, u tome uživamo", ispričala je jednom prilikom glumica.

Vladimir je svojevremeno priznao da u početku nije verovao da će njegova i Nelina ljubav opstati.

"Kad smo započinjali zajednički život, prognoze baš i nisu bile neke, da budem iskren. Ona mlada, talentovana glumica tek na početku karijere, ja u tom trenutku već afirmisani muzičar, koji je upravo napustio rokenrol i odlučio da bude, zamislite, kompozitor primenjene muzike u Srbiji devedesetih. Možete misliti koliko je to u onom ludilu, bedi i primitivizmu devedesetih delovalo perspektivno. Međutim, mi se na to nismo obazirali, bili smo vredni i uporni, verovali smo jedno u drugo i eto nas danas ovde gde jesmo", rekao je ranije Vladimir za magazin "Gloria".

Nela smatra da su ključ dobrog braka ljubav, podrška, poštovanje i tolerancija.

Nela Mihailović
Youtube / Printscreen / Prakticna zena 

"Niko od nas nije savršen. Lako je pristati na vrline, ali trebalo bi prihvatiti i partnerove mane. Uvek je vrlina mnogo više nego mana, što život udvoje čini lakšim. Teško mi je da pričam o svojim manama, umem da budem neodlučna pa sam u nekim svakodnevnim situacijama, kao što je, na primer, kupovina, teška i sebi i drugima. Često se samo okrenem i odustanem kad me uhvati to moje merenje šta i kako. Takođe sam tvrdoglava, ali mislim da mi je jedna od najvećih vrlina što sam vrlo tolerantna, pristajem na ljude takve kakvi jesu i ne merim ih po sebi. To mi je valjda dato rođenjem i to negujem. Na vreme sam shvatila da je ta osobina veoma važna, ne samo za brak nego i u odnosima sa decom, porodicom, prijateljima. Ne krećem od onog 'ja bih to tako' već dopuštam da drugi budu različiti i poštujem to. Sve se svodi na toleranciju, poštovanje, podršku i pristajanje", rekla je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna