Kada princ Vilijam i Kejt Midlton putuju prtljag im je, u najmanju ruku, čudan. Osim što nose garderobu, cipele i nakit, nose i još nešto. Naime, nekadašnji savetnik kraljice Elizabete, Diki Arbiter ispričao je da je jedna crna kombinacija obavezna u koferu članova kraljevske porodice ako putuju u inostranstvo.

U slučaju da neko premine u međuvremenu, član ili članovi na putu biće spremni da se obuku na odgovarajući način kada stignu u Veliku Britaniju, kako bi se slagali s tužnim raspoloženjem nacije.

Ovo je obavezno pravilo kojeg se porodica mora pridržavati, a uvedeno je kada je otac kraljice Elizabete Druge preminuo kada je bila na putovanju u Keniji. Ona crninu nije ponela jer joj na pamet nije palo da će se tako nešto dogoditi. Zbog toga su morali da joj dostave crnu haljinu kako bi se presvukla pre nego što je izašla iz aviona u Velikoj Britaniji.

Sahrana kraljice Elizabete
Profimedia 

Ipak, to nije najčudnije što članovi kraljevske porodice nose na put. Naime, Diki tvrdi da se u kraljevskom prtaljgu uvek nalaze vrećice krvi članova koji putuju.

"Moraju da budu sigurni u slučaju moguće katastrofe, zato moraju da se ponesu vrećice krvi u slučaju da je nekome potrebna transfuzija. Ne postoji garancija da ćete na odredištu na kom ste, u slučaju da vam zatreba, dobiti pravu krvnu grupu", otkrio je bivši kraljičin savetnik.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna