"Kod mene nećete videti obraze opuštene kao kod hrčka", priča Đorđe Pavlov, svima mnogo poznatiji kao Đoka "Kortina". Maneken kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih beogradskih šmekera može da se pohvali momačkom linijom.

"Mislim da ne sme da se zapusti ni telo ni um", kaže Đorđe. "Za mene kažu da imam neki čip u glavi, ali smatram da svako može da odvoji za sebe oko sat do sat i po dnevno, budući da dan traje 24 sata", objasnio je u emisiji "150 minuta" na TV Prva.

Ne krije da je napunio 72 godine, ali kaže da je tokom poslednjih 40 godina promenio samo jedan konfekcijski broj. "Imam 81 - 82 kilograma, a nekad sam imao 77 kilograma. Sad je dobro da imam neki kilogram više kako ne bih izgledao kao neki ofucani deda", objasnio je nedavno za televiziju Hype.

Đorđe kaže da ne živi asketskim životom, ali ipak meso jede samo jednom u deset dana. "To je preporučljivo za muškarce. Ostalim danima jedem biljke, pečurke, testa, salate." Najvažnije je da su mi porcije upola manje ili barem trećinu manje nego ostalima.

djordje pavlov kortina revija-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Nikada ni lav ni vuk ne bi bili to što jesu kad bi se prejedali", kaže maneken koji je počeo da učestvuje na revijama još u ekipi kreatora Aleksandra Joksimovića. "Volim da jedem, ali ne da žderem i da se tovarim", kaže beogradski šmeker. 

"Zimi skijam, od 1999. godine se bavim sportom svakodnevno, osim kad sam na putu ili bolestan. Nekad sam vežbao dvaput dnevno.

djordje pavlov kortina modna revija-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Danas je to brzi hod, sat vremena, sutra bicikl, prekosutra odem malo u salu, budući da sam majstor karatea.

Ujutru ne izlazim iz stana da ne odradim paketić vežbi - istezanja, 50 sklekova, 50 čučnjeva, a na jesen pojačavam na 100 da bi se pripremio za skijašku sezonu", ispričao je Đorđe.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna