Koliko je važno da žena sama pregleda dojke i to redovno, na svakih mesec dana, shvatila je Milena Vučić na svom primeru. Ovo je najvažnije uraditi u cilju ranog otkrivanja raka dojke. Pevačica je otkrila promenu na grudima i, u prvom trenutku, pomislila da ona ima veze sa činjenicom da je donedavno dojila bebu.

"Nije to bio čvorić, pre bih rekla da je ličilo na neku izraslinu", objasnila je naša pevačica koja je o svemu otvoreno govorila na svom Instagram nalogu. "Poverovala sam da je nešto zaostalo u tim mlečnim kanalima, ali mi crv sumnje nije dao mira."

Milena je otišla na pregled, a ultrazvučni nalaz je pokazao da promena mora da se otkloni. Usledili su teški dani. "Trudila sam se da budem pozitivna, odlučila sam da porodično odemo na planirani odmor. Dešavalo mi se da me muž pita da li sam zabrinuta, video je po meni da mi nije lako.

milena vucic-min.jpg
Instagram / vuchicmilena 

Međutim, ja sam stalno odgovarala kako sam super. Ipak, kad sam kasnije pogledala svoje slike sa tog odmora. I tad mi je sve bilo jasno, na licu mi se vidi da sam uplašena", ispričala je Milena u  emisiji RTS Ordinacija.

Operacija je prošla dobro, histopatološka analiza je pokazala da je promena bila benigna. "U toku celog tog procesa sam upoznala mnogo žena koje imaju mnogo teže promene i teže ih rešavaju", istakla je Milena.

milena vucic 3-min.jpg
Instagram / vuchicmilena 

"Shvatila sam da niko ništa nije pričao o tome do trenutka kada sam ja progovorila o tome. U međuvremenu sam upoznala i one koje su imale i maligne tumore i kojima je odstranjena dojka. Ostala mi je u sećanju slika jedne prelepe žene koja je bila rešena da pobedi sve. Ona je toliko nasmejana i opuštena jer je verovala da će sve biti u redu", dodala je ona, rekavši da se brzo vratila svakodnevim aktivnostima.

Tekst: Lepa&Srećna