Mirka Vasiljević je, po mišljenju mnogih, jedna od naših najlepših glumica, a posebno je vole i zbog posvećenosti porodičnom životu. Supruga fudbalera Vujadina Savića uspeva da pomiri karijeru i izazove roditeljstva.

I pored toga što je rodila četvoro dece, i dalje je stalno prisutna u javnom poslu, stiže da bude negovana i doterana. Majka Mirjana je obavila "dobar posao" u vaspitavanju ove energične mlade dame.

Svi koji vide i kako izgleda mama Mirjana shvate da je glumica imala odličan uzor. Mirjana Vasiljević je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije. Za vazduhoplovstvo se, baš kao njeno dete za umetnost, opredelila rano. Posle prakse u srednjoj školi, prošla je sve poslovne faze, korak po korak, stigla je do sadašnje odgovorne funkcije.

mirjana-vasiljevic-majka-mirke-vasiljevic
Youtube / Aj Jazeera 

"Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata.

U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze", opisala je Mirjana Vasiljević u jednom intervjuu kako izgledaju njena zaduženja na radnom mestu.

mirjana-vasiljevic-mama-mirke-vasiljevic
Youtube / Al Jazeera 

Mirka ima snažne žene kao uzor i u muževljevoj porodici. Njena svekrva Marina Rajević je dugo slovila za lepoticu, a u istoriji televizije je ostavila neizbrisiv trag zahvaljući antologijskoj seriji "Dok anđeli spavaju".

Na Instagramu se teško nalaze slike Mirkine majke, ali uz jednu koja je osvanula posle intervjua o profesionalnom angažmanu, Mirjana je dobila kratak i efektan kompliment baš od Marine. "Dušanova i moja lepa i elegantna prija", napisala je Rajevićka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna