Jugoslava Drašković proslavila se devedesetih godina prošlog veka ulogom Đine u kultnoj seriji "Srećni ljudi", a baš u jeku slave, nakon ovog projekta, povukla se iz javnosti i posvetila porodici.

Udala se za ekonomistu Zorana Cvetanovića sa kojim je dobila ćerku Mašu, a jednom prilikom ispričala je kako je upoznala svog supruga.

"Upoznala sam ga 1994. kad sam dobila ulogu Đine. Stanovali smo u istoj zgradi, gotovo svakog dana išao je za mnom stepeništem. Primetio je i on mene, posle mi je priznao da je mislio: ‘Bože, kako lepa devojka, a kako ružne cipele ima’. U tom periodu obožavala sam onu ‘patkastu’ obuću sa kockastom petom", ispričala je glumica jednom prilikom za "Hello" i dodala:

"Osim u roditeljskom domu, koji sam u jednom trenutku napustila, nisam znala šta znači zajedništvo i pripadnost dok nisam upoznala Zorana. Kada je prvi put rekao ‘mi’, potpuno me je zatekao. Trebalo mi je dosta vremena da se naviknem na to ‘mi’, ali kad sam se navikla, više se nismo razdvojili."

Jugoslava se godinama nije bavila glumom, već radom iza kamere. Ona i suprug otvorili su produkcijsku kuću, a Zoran nije odustajao od planova ni kada mu je otkrivena teška bolest.

"Od podizanja srpskog filma na zasluženi pijedestal nije odustao ni kad su mu dijagnostifikovali kancer pluća. Na pregled je otišao zbog upornog kašlja, ubeđen da je reč o bronhitisu, ali ni kad su mu rekli o čemu se radi nije hteo da uspori, već je dodao gas. Tih godinu i po, koliko je sve trajalo, radila sam bez stajanja, gurala napred njega, sebe, druge. Verovala sam da ćemo sve pregrmeti. Zoran je pokušavao da me pripremi, doktori takođe, govorili su mi da baš nisam svesna situacije. Uzvraćala sam da ima nade sve dok čovek diše, nisam htela da mislim drugačije. Poslednjih dana kad nas je Zoran pitao 'Kako ćete vi posle?', odgovarala sam: 'Šta kako ćemo? Moraćemo.'", pričala je Jugoslava za pomenuti magazin.

Zoran je preminuo u julu 2019, u 61. godini, a njegova smrt ostavila je veliku prazninu u srcima Jugoslave i njihove ćerke Maše.

"On živi u svima nama, toliko je traga ostavio… Kada me teše da će sve proći, pa i ova bol, bunim se jer ne želim da prođe. Zašto da prođe? Treba da bude tu, i da boli", rekla je tada Jugoslava, koja se na male ekrane vratila ulogom u seriji "Igra sudbine".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna