Dei Đurđević život se potpuno promenio u febaruaru 2019. godine kada je na putu do posla doživela tešku saobraćajnu nesreću. Autobus joj je otkinuo ruku zbog čega je podvrgnuta brojnim operacijama. Voditeljka je do sada operisana 22 puta, a poslednju operaciju imala je pre dva dana.

"Dragi moji ljudi, hvala vam svima na neizmernoj podršci. Juče mi je prof. dr Marko Bumbaširević operisao šaku i konačno smo skinuli ortozu. Ovo je bila veoma zahtevna operacija koju samo on može da uradi u Evropi. Trebalo mi je mnogo da se psihički pripremim za novu intervenciju i sad se osećam fantastično. Beskrajno sam zahvalna dr Bumbašireviću što mogu da koristim svoju ruku i što ću je tek koristiti u punom kapacitetu. Učinio je nemoguće. Magija", napisala je sinoć Dea na Instagramu, a doktor koji ju je operisao bio je gost u njenoj emisiji i objasnio o čemu se tačno radi.

"Ja sam te 2019. godine legla na vaš sto da i meni vratite amputiranu ruku i sada mi je drago što sam manje od 48 sati nakon operacije koja je trajala tri sata razgovaram sa vama i meni je to čast",  kaže Dea Đurđević.

Dr Bumbaširević je objasnio koliko je Deina povreda bila teška.

"Ljudi ne shvataju da je kod gospođiće Đurđević ruka bila kompletno iščupana. Mora da se objasni da mnogo znači postojanje ruke u svakom smislu, nijedna proteza to ne može da zameni ekstremitet. Bio je primer da je jedan zemljoradnik, kome je ruka takođe bila otkinuta i samo čudom je uspela operacija, jer je tako otkinut ekstremitet putovao po Srbiji, a danas vozi kamion i što je najvažnije, može da zagrli svoju decu", kaže dr Bumbaširević.

"Taj osećaj da ti možeš da koristiš svoju ruku je nezamenljiv", nadovezala se Dea, a dr Bumbaširević je dodao:

"Po svaku cenu treba spasiti gornji ekstremitet. Uzimam za primer i Danila Ikodinovića, koji je veoma zadovoljan svojom rukom, a kod njega bi možda još nešto moglo da se doda, jer ta rekonstrukcija ne zastareva", kaže Bumbaširević.

"Meni ste izvadili nerv iz noge i stavili ga u ruku", rekla je Dea.

"Tako je, ruka je tako bila iščupana i spaljena, a jedan nerv nije ni postojao, a drugi su bili otkinuti. Opšte stanje pacijentkinje je bilo komplikovano u tom momentu, da su morali da se nakaleme krvni sudovi, a kasnije kada se oporavila, uradili smo rekonstrukciju nerava, ali konstantno mora da se vežba. To što oseća toplo i hladno je izuzetno važno", kaže dr Bumbaširević, a Dea je dodala da sada može da pomera i prste.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna