Radoš Bajić ostao je bez velike podrške. Njegov otac Miloš preminuo je u 93. godini, a glumac i reditelj se potresnim rečima se oprostio od njega.

"U noći 7. februara u 22.24 časa, u 93 godini života, upokojio se i otišao u rajsko naselje moj stvoritelj, seljak, čovek blagosti, dobrote i ljubavi - Miloš Mirka Bajić... U ime shahe Milene, unuka Nedeljka, unuke Jelene, zeta Predraga, snahe Ivone, praunuka Sofije, Lenke, Aleksandra, bi moje, neka mu je večna slava i neizmerno hvala“, napisao je Radoš ispod fotografije svog preminulog oca.

Život Radoša Bajića obeležila je još jedna velika tragedija. Njegova sestra Radmila preminula je kada je imala samo 13 godina.

"Pokojna sestra umrla je sa 13 godina, ja sam tada imao 11. Moja majka Vera bila je s njom sve vreme u Beogradu na Institutu za majku i dete. Imao sam spoznaju šta se događa iako sam tad bio dete. Bila je jesen. Moju sestru su dovezli kao beznadežan slučaj da se leči od karcinoma. Sećam se jednog detalja kad samo došao tamo, moja majka je bila u bašti, brala je hrizanteme i u jednom trenutku mi je prišla, pomilovala me po glavi i rekla: 'Biće dobro, biće dobro.' Eto to mi je ostalo u memoriji. Velika tragedija u životu, koji nam donosi lepe i ružne stvari. Taj gubitak je obeležio moj život jer sam ja tad kao dete imao obavezu i dužnost da budem dobar, da ne pravim gluposti, da budem dobar đak, da na neki način nadomestim stravičan gubitak mojih roditelja. Uspevao sam u tome, hvala bogu", rekao je Radoš u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji, a o gubitku sestre govorio je nedavno sa velikom tugom.

Sestra Radoša Bajića je umrla
youtube/printscreen/AmiGShow 

"Pamtim, lica, suze, naricanje moje majke, vapaj oca... Sa sestrom Radmilom prvi put u svom veku stao sam pred magično oko foto-objektiva koji će me pratiti ceo život. Ni tada, a ni sada, nisam sasvim bio siguran koja je slika prava, 's ove' ili 's one strane', taj put od zaustavljenog trenutka do večne slike odredio je moj život. Tog dana, kad je čikica s francuskom kapom i 'poaro' brkovima u našoj kući dočekan i poslužen kao najdraži gost, to nisam mogao znati, ali sam detinjom imaginacijom slutio da se u mraku foto-aparata dešava neka magičnost, da iz tame izlazi slika, kao što je život dolazio iz tame i tamo se na svom uviru vraćao", rekao je glumac i reditelj i istakao da mu je supruga Milena najveća podrška.

"Bog nas je dobro spojio. Milenu volim na isti način i kad smo se upoznali i danas. Naša ljubav je velika, preživela je sve muke, teškoće, izazove. Milena i ja smo uvek čuvali našu porodicu i to mi je mnogo važnije čak i od moje karijere. Ovo što sam ja danas, Radoš Bajić, nije samo moja zasluga već i zasluga Milene Bajić. Uvek je bila moja velika podrška", rekao je on.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna