Kolin Farel je otvorio dušu nakon patnji koje je proživeo zbog korona virusa. Slavni glumac se borio šest meseci sa simptomima produženog kovida.

Farel je bio onemogućen da prisustvuje dodeli prestižnih nagrada Udruženja filmskih kritičara sredinom januara, baš kao i njegov partner u novom filmu, jer su obojica bili zaraženi koronom. Tada je Kolin otkrio da mu je to drugi susret s ovom bolešću. 

"Imao sam uobičajene simptome", kaže glumac. "Temperatura, glavobolja, trajalo je 4-5 dana, ali sam znao da prolazi."

Međutim, naglasio je i da ima nameru da se primiri neko vreme. "Vrlo malo ću da radim. Prvi put sam čekao samo nedelju dana posle negativnog testa i tad sam se vratio trčanju. Upropastio sam se, dobio sam produženi kovid i trajalo je oko šest meseci."

kolin farel 0749199102-min.jpg
Profimedia 

Podsetimo, produženi kovid uključuje sve one simptome koji se pojave posle inicijalne infekcije virusom. Oni mogu da traju od četiri nedelje pa naviše, a tegobe se mogu ublažavati ili pojačavati mesecima pa i godinama.

Kako je upozorilo američko Ministarstvo zdavlja, teške pa čak i smrtonosne posledice infekcije mogu se pojaviti čak i godinama nakon infekcije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna