Na Novom groblju u Beogradu obeležava se prva godišnjica smrti Ksenije Vučić. Tim povodom je održan pomen, na kojem su uz predsednika Aleksandra Vučića, sina Danila i članove vlade prisustvovali i Ksenijini prijatelji i kolege.

Prvoj supruzi predsednika Vučića su poštovanje još jednom ukazali i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri Goran Vesić i Siniša Mali, a na pomenu je viđena i poznata modna kreatorka Verica Rakočević i njen suprug kompozitor Veljko Kuzmančević, koji su bili bliski prijatelji voditeljke.

"Lepa moja, dobra, najposebnija drugarice. Provele smo 25 godina zajedno, sinoć se smejale i radovale budućim danima. Ne verujem, neću da prihvatim i urlam od bola. Rekla si vidimo se u ponedeljak, vesela i nasmejana. Hvala ti za iskreno prijateljstvo, putuj sa anđelima.Ti si bila anđeo koji hoda zemljom. Zbogom moja Ksendžo", napisala je po vesti o smrti potresena kreatorka.

Danas je opisala koliko joj nedostaje. "Godinu dana od kako me ne držiš za ruku", napisala je kreatorka Verica Rakočević na svom Instagramu, dodavši emotikon u suzama. "Mahnem ti svako veče kada pogledam u zvezde i znam da si ti ona najsjajnija."

ksenija vucic i verica rakocevic-min.jpg
Instagram / verica.rakocevic 

Podsetimo, Ksenija je iznenada preminula 29. januara 2021. godine.  Samo mesec dana pre toga, Ksenija je slavila rođendan sina Danila, kog je dobila u braku sa Aleksandrom Vučićem. Srećna, nasmejana, ponosna, pored zajedničke fotografije na Tviteru napisala je "24 godine radosti". Svih ovih godina vešto je balansirala između karijere i porodice, i na oba polja bila je uspešna. Ipak, njen najveći uspeh bez sumnje su bili Danilo i Milica.

"Ja nisam političar, ja sam novinar i majka, majka dvoje predivne, dobre, Bogu hvala zdrave, normalne i čini mi se lepo vaspitane dece, i jako sam ponosna na to. Smem punog srca da kažem da smo njihov otac i ja uložili najbolje što smo znali u njih. Čini mi se da su Danilo i Milica proizvod onog najboljeg što su pokupili od nas", govorila je Ksenija.

Deca su se oprostila od nje dirljivom čituljom. "Kraljice naša, hvala ti za pravi put koji si nam pokazala, kao i za svu ljubav koju si nam pružala. Neka te anđeli čuvaju. Vole te najviše tvoji Danilo i Milica", napisala su Ksenijina deca.

Pogledajte i galeriju slika sa pomena.

Kurir / Zorana Jevtić Danilo i Aleksandar Vučić, prijatelji i kolege na Novom groblju.

Tekst: Lepa&Srećna