Francusku glumicu Marinu Vladi mnogi povezuju pre svega, sa imenom Vladimira Visockog, čija je bila supruga. Njihova ljubav je bila sudbinska, a nakon što je preminuo Marina je zapala u tešku depresiju.

Marina koja je rođena 1938. godine, se prvi put udala sa 17 za glumca i reditelja Roberta Hoseina. To joj je potpuno promenilo život. Robert ju je uveo u svet glume, a najupečatljivija je bila uloga Julije u filmu "Šarmantni lažov". Bili su u braku četiri godine, a dobili su dva sina Igora i Petra.

Razvod je bio težak i nisu ostali u prijateljskim odnosima.

Životna priča Marine Vladi
Profimedia 

Drugi put se udala za pilota Žana-Kloda Brujea. Tokom braka koji je trajao tri godine, rođen je sin Vladimir. Ljubav svog života Vladimira Visockog upoznala je 1967. godine kada je bila počasni gost Međunarodnog moskovskog filmskog festivala. Marina je stigla na predstavu, a potom i na večeru u pozorišni restoran, gde je, igrom sudbine, završila s Visockim za istim stolom. On je bio toliko fasciniran Marinom da nije ni jeo ni pio, već ju je samo gledao: "Konačno sam te pronašao, ti ćeš biti moja žena", rekao joj je na šta se Marina samo nasmejala.

"Da biste se venčali morate da budete zaljubljeni, a ja sam dva puta bila udata i imam tri sina", odgovorila mu je, ali on se nije zbunio

“Imam i ženu i dva sina. Ali ja te volim i sve ću da učinim da voliš mene". Održao je svoju reč. Marina se vratila u Francusku s osećajem koji joj je još uvek bio neshvatljiv.

"Ona živi u Parizu, on u Moskvi. Ni jedno ni drugo neće da napusti ni posao, niti svoju zemlju", razmišljala je, a onda je vremenom shvatila da ga voli. Odlučila je da se pridruži Francuskoj komunističkoj partiji i sindikatu glumaca, a zahvaljujući tome, postala je miljenica ne samo sovjetskih gledatelja, već i zvaničnika. Lako je dobijala vize i mogla je slobodno da putuje u Sovjetski savez. Za Vladimira se udala 1. decembra 1970. godine bez ikakvih svečanih ceremonija, haljina i odela. Samo tri godine nakon venčanja, Vladimiru je dozvoljeno da dobije strani pasoš kako bi otputovao u Francusku svojoj ženi. Marina mu je pokazala ceo svet, putovali su po Evropi, u SAD, Kanadu, Meksiko.

Dvanaest godina nasilne ljubavi, neobuzdane strasti i teške borbe sa zavisnošću od alkoholizma u droga

Marina se očajnički i do poslednjeg atoma snage borila za svog voljenog, smeštala ga u pariske klinike na lečenje, a 11. jula 1980. videli su se poslednji put. Odleteo je u Moskvu, ona je plakala, ljubila ga, a on joj je mahnuo sa pokretnih stepenica. "Nemoj plakati. Još nije vreme!"

Vreme je došlo za samo dve nedelje. U 4 sata ujutro 25. jula Marina se probudila u znoju, zazvonio je telefon i bilo joj je jasno kakve vesti će čuti: "Vladimir je mrtav...". Otišla je u Moskvu kako bi sahranila svoju životnu ljubav. Zapala je u tešku depresiju, a doživela je veliku tragediju kada su u saobraćanoj nesreći poginula njena dva unuka, a sin koji je jedva preživeo dugo je bio u komi.

Životna priča Marine Vladi
Profimedia 

Marina Vladi je nadživela svoje starije sestre, sahranila dva muža, svu decu, pa čak i unuke. Ipak, nije izgubila volju za životom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna