Lepa Brena je svoj nadimak dobila od košarkaškog trenera koji je tako našao način da je lakše doziva na terenu. "Bilo mu je komplikovano da viče Fahreta, Fahreta", ispričala je poznata pevačica u dokumentarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha".

"Ja kažem sebi `Ko je ta Brena?!` Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša", rekla je tada Brena. Bilo je to u srednjoj školi, gde je u timu igrala beka ili centra. Koliko god da se bunila, to je ime obeležilo njenu karijeru. Ipak, zanimalo ju je i šta znači ime koje je dobila po rođenju.

Značenje je sasvim slučajno saznala od jednog Turčina koji je dolazio da trguje u Brčkom, gde je Brena rođena. Kazao joj je da je Fahreta ime turskog porekla i da znači "nagrada" ili "pohvala".

lepa brena slatki greh kurir tv-min.jpg
Kurir TV 

"Mislim da to ime meni sasvim odgovara i ocrtava moju pravu ličnost. Ja sam mnogo ponosna na sebe. Ne cenim i ne poštujem nikog u životu koliko poštujem sebe. Nastojim da nikoga ne potcenjujem, spremna sam svima da pomognem, bez obzira na to da li mi je neko odmogao, ali mnogo poštujem sebe", ispričala je jednom prilikom Lepa Brena.

Ipak, svi su navikli na to da ima makar ova "dva imena", jer je teško da prekinu da je zovu Brena. Nalik tome, i njeni sinovi imaju po dva imena, s tim što je kod njih uzrok sasvim drugačiji. Obojica su rođeni u Americi pa je bilo neophodno da i dobiju dva imena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna