Anita Mančić se na velikom platnu prvi put pojavila 1988. godine u filmu "Šta radiš večeras“. Od tada glumila je u više od 50 filmova i serija.

Za uloge u njima dobila je pet Sterijinih nagrada, Statuetu „Ćuran“, nagrade „Ljubinka Bobić“ i „Zoran Radmilović“. Osim toga, najmlađa je dobitnica nagrade „Velika Žanka“ za izuzetan doprinos filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj umetnosti. Postigla je mnogo toga a njen život mogao je da izgleda potpuno drugačije da je nakon glavne uloge u filmu Romana Gupila "Pismo za nju" nastavila život i karijeru u Francuskoj.

"Otvorila su mi se sva vrata, a ja sam ih zatvorila. Iz jednog predivnog Pariza, iako je ovde bila restrikcija struje, vratila sam se u Srbiju na embargo kolač moje majke. Ovde je bio rat. I bila sam veoma mlada, imala sam 23 godine. Znam da sam možda izgubila mnogo novca, kuću s bazenom i neki nobles život. A onda pomislim, pa nije to ništa. I dalje mislim da ne bih mogla da izdržim taj život, nisam takva priroda. Ovde sam bar svoja među svojima i ono što jesam. Tamo bi me taj svet pojeo. Možda me više ne bi ni bilo. Svašta sam videla i uplašila se", ispričala je u razgovoru za "Kurir" glumica koja je svojevremeno ispričala da je jako povučena.

"Ja sam ozbiljno nesocijalan čovek, tako sam se rodila. I moj put je duži i teži ali mislim da je jedini pravi. O tome sam razgovarala davno i sa Petrom Kraljem. Kazao mi je da kratko ali slatko deluje primamljivije, ali da je jedino trajanje vredno", rekla je Anita.

Još fotografija Anite Mančić pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal, Youtube / Printscreen / NOVA S Anita Mančić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna