Sridevi, rođena kao Šri Ama Janger Ajapan, potekla je iz bogate porodice, a odgajana je kao miljenica, u ogromnoj kući sa poslugom. U svet filma ušla je slučajno i odmah je postala zvezda. Dopadalo joj se da je prati glas one koja je odrasla "sa zlatnom kašikom" i sve je radila da se uklopi u stil prefinjene aristokratije.

Devojčica ogromnih očiju rođena je 13. avgusta 1963. godine. Odmah je bilo jasno da će ćerka izrasti u lepoticu. Roditelji su stalno brinuli jer je bila jako povučena i sramežljiva. Izbegavala je druženja, sve dok je jednom nisu poveli na tradiconalnu svadbu. Sridevi nije odolela plesu, i to je bio trenutak koji je za njen život bio presudan. Više se nije stidela. 

Njene umetničke sposobnosti primetili su i predstavnici bolivudske filmske kompanije, a na prvo snimanje ju je odveo otac.

Sa 14 godina već je glumila u 20 filmova, i to na nekoliko jezika. Кako je devojčica rasla, rasla je i njena slava. U leto 1996. Sridevi se udala za poznatog producenta Bonija Кapura, kome je rodila dve ćerke, Džanvi i Кhuši.

Zbog porodice, indijska zvezda odlučila je da napravi pauzu u karijeri i odbijala je nove uloge više od šest godina, a  glumi se vratila se 2012. godine.

U februaru 2018. Sridevi je otputovala u Dubai na venčanje svog nećaka. Nakon završetka proslave, glumica je odlučila da ostane još par dana da se odmori i uživa u kupovini. Boni je odlučio da obraduje svoju voljenu Sridevi i otišao je u Dubai. Kada ga je videla na vratima hotelske sobe jako se obradovala. Dogovorili su se kako će provesti vreme, a ona je otišla u kupatilo da se istušira. Kada ni sat vremena kasnije nije izašla iz kupatila Boni se zabrinuo, a kako nije odgovarala odlučio je da uđe u kupatilo da vidi šta se dešava.

Video je kako Sridevi potpuno nepomično leži u vodi. Glava joj je bila pod vodom, a znake života nije davala. Pozvao je hitnu pomoć, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Glumičina smrt i danas budu mnoga pitanja. Alkohol je pronađen u njenoj krvi, iako je u običnom životu izbegavala da ga konzumira. Na telu nisu nađene povrede, a lekari su isključili i moždani ili srčani udar. Zašto je pala u vodu, i zbog čega nije pozvala supruga da joj pomogne još uvek nije otkriveno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna