Uprkos bolesti, Zoran Kalezić nije odustao od muzike, smeha i svih radosti koje mu stavljaju osmeh na lice. Iskreno priča o svojoj borbi sa rakom pluća, iako mu ta tema nije omiljena.

"Možemo da pričamo o svemu, ali o bolesti ne bih, iako znam da to pitanje ne mogu da izbegnem. Na kancer gledam s prezrenjem, ignorišem ga kao pojavu. To je nešto što čoveku naruži život, ospori mu ostvarenje želje. O tome ne volim da govorim. Neka kancer radi svoj posao, a ja ću svoj. Slušam medicinu i lekare, borim se, a muzikom ću se baviti do poslednjeg dana", rekao je pevač za magazin "Hello".

On je zatim sa mnogo emocija govorio o supruzi Ireni, kojoj je posvetio pesmu "Za Irenu", sa svog poslednjeg albuma. Kako kaže, upravo mu ona daje najveću snagu.

zorna kalezic bolestan
ATA / Antonio Ahel 

"Poslednja pesma koju sam snimio posvećena je mojoj supruzi. Tekst je napisala divna Natalija Preočanin-Samardžić, koja je autor i mog velikog hita “Šta će meni vino”. Kad sam se razboleo, došla je kod mene kući, sa našim kumom, sveštenikom Gojkom Perovićem. Na poklon su mi doneli veliku svetinju, nektariju. Na tom jastučetu spavao sam dva i po meseca, uvažavajući njihovu želju da ozdravim, da mi bude bolje. Rekla mi je da bi volela da napiše tekst o Ireninoj i mojoj ljubavi. Pristao sam, pod uslovom da i sam dodam neke reči. Tako je i bilo. Pesma govori o tome kako smo se upoznali i zavoleli. I danas smo jedna duša. Znate, svako ima svoj život, i deca, i rodbina, a ja imam Irenu koja prosto diše za mene", ispričao je pevač za pomenuti magazin. 

Zoran Kalezić nedavno je ispričao i da mu je velika želja da održi još jedan koncert u Domu sindikata (današnjoj MTS dvorani), hramu muzike, gde je mnogo puta izlazio na binu.

zoran-kalezic
Kurir / Dragan Kadić 

"Prvi put je to bilo 1972. godine, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha", rekao je nedavno Kalezić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna