Seka Aleksić bila je dete razvedenih roditelja, odrasla je uz brata i majku, koja se na sve načine trudila da njenoj deci ništa ne fali. Iako su živeli u nemaštini, u njihovom domu vladala je sloga i ljubav.

"Odrastala sam bez oca, ali majka se trudila da to ne osetim. Radila je tri posla kako bi odgajala brata i mene. Nije mogla da priušti da nas upiše u vrtić, jer nije imala novca, pa su nas čuvali baka i deka. Nije im bilo lako sa mnom jer sam bila nemirno dete. Nisam bila bezobrazna, samo nestašna. Stalno sam nešto jela, a tako je i danas. Nije da nisam volela da učim, ali mi je pevanje bilo interesantnije. Zato sam uvek bila prosečan đak. Nekad sam godinu završavala dobra, nekad vrlo dobra", ispričala je Seka svojevremeno za "Informer" i dodala:

"Društvo iz odeljenja mi je bilo super. Deca me nisu zadirkivala zbog toga što su mi roditelji rastavljeni. Učitelj je odigrao ključnu ulogu u tome. Objasnio im je da u razredu ima i nas čiji su roditelji razvedeni, ali da mi nismo krivi zbog toga. I mama se trudila da nam nadomesti to što ne živimo sa ocem."

Međutim, sve se promenilo kada je 1992. godine u Bosni i Hercegovini izbio rat. Seka je sa majkom i bratom iz Zvornika morala da pobegne u Srbiju, u Banju Koviljaču, a sa sobom su poneli samo odeću koju su imali na sebi. Kako ne bi ostali na ulici, škola im je dala na korišćenje jednu sobu, u kojoj su spavali na strunjačama.

"Bilo je teško! Bila sam mala i nisam znala šta je zapravo rat, ali je menjanje sredine bio ogroman šok za mene. Tada desetogodišnja Seka nije ni slutila da će joj vršnjaci iz odeljenja zadati još jedan udarac u životu", objasnila je pevačica, koja je tada počela da trpi vršnjačko nasilje.

"U Bosni sam imala super drugare, sa mojim učiteljem Irfanom se čujem i danas. Nažalost, tako nije bilo u Banji. Bila sam izbeglica, pa su deca umela da budu suviše direktna, da se ne izrazim grublje. Sećam se da su mi se svi smejali što govorim 'mlijeko', a ne "mleko". Kada sam počela da pričam na ekavici kako bih se uklopila, još više su mi se smejali. Bilo je pošalica i zadirkivanja na moj račun, ali to su bila samo deca, njima se sve oprašta. Sve poteškoće u životu su me ojačale i napravile čoveka od mene", rekla je tada Aleksićeva.

Seka Aleksić danas pored uspešne karijere ima i srećan brak i skladnu porodicu - udata je za Veljka Piljikića sa kojim ima sinove Jakova i Jovana, koji su centar njenog sveta. Još fotografija pevačice pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, Instagram/Seka Aleksic Seka Aleksić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna