Jelena Bačić Alimpić je proslavila punih 27 godina braka, a "tvrđavicu koju je malo teže srušiti", kako ona kaže, napustili su i sin Marko i ćerka Dunja. "Ja sam svojoj deci, osim ogromne ljubavi, dala najšira i najlepša krila na svetu", tvrdi spisateljica.

Jelena je navikla na razne potrese u životu. Kao mlada je u Kanadi radila kao bebi siterka, vratila se u Srbiju i čak se upustila i u šverc tokom perioda teške inflacije. Dugo je radila kao voditeljka, pa napustila taj posao radi pisanja. Ipak, i posle toliko turbulencija, odlazak dece joj je veoma teško pao. "Dunjin odlazak potpuno me je razorio, iako sam je podsticala i podržavala u svim željama i htenjima."

U devojci nežnog lika mnogi prepoznaju upravo Jelenine crte lica. Dunja je otišla u Holandiju na studije, a majka je - kao i mnogi drugi roditelji u Srbiji - i srećna i tužna u isti mah.

"Ona je moje ogledalo", govorila je svojevremeno. "Kad je bila sasvim mala, bila je naprosto nemoguća. Hiperaktivna, nije prespavala čitavu noć skoro do svoje treće godine, a ni danas nije spavalica.

Njen pubertet je bio turbulentniji, jer je ona vrlo emotivna, empatična i osetljiva. Ponekad ume da povisi ton što me posebno iritira, ali zna da proceni granicu do koje može da ide", pričala je spisateljica.

Dunji su odlično išli jezici, zanimala se za psihologiju i majka je srećna što studira u inostranstvu. "Sigurna sam da će i Dunja, kao i sin Marko, stasati u predivnu osobu", kaže nekadašnja voditeljka. "Najveći kompliment koji sam dobila za oba svoja deteta jeste da su lepo vaspitana", ponosna je i dan-danas.

Marko je u srećnom braku, a uskoro se očekuje i prinova. Iz Jeleninog gnezda, formiralo se, tako - i jedno potpuno novo. Više njenih slika pogledajte u galeriji. 

Instagram / jelena_bacic_alimpic Spisateljici nedostaju deca, naročito ćerka koja je napustila Srbiju radi studija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna