Voditeljka Ksenija Bujišić važi za jedno od najlepših domaćih TV lica, ali iza njenog lepog lica krila se teška borba. Naime, Ksenija se jedno vreme borila sa anoreksijom i imala svega 37 kilograma.

"Jela sam jednom u par dana, samim tim organizam gubi potrebu za hranom i nisam imala apetit. Kada sam shvatila ozbiljnost situacije shvatila sam da to moram da iskorenim u potpunosti. Padala sam u nesvest i svaki put kad se to desi ja narednih par dana povedem računa i posle se vratim na isto. Postupala sam veoma neodgovorno prema onome što mi je najbitnije, a to je moje zdravlje. Jako je teško iščupati se iz bilo kog oboljenja, a kamoli iz tog koji je u vezi sa psihom. Svaka devojka voli da izgleda mršavo, ali tanka je linija kada iz te neke normalne mršavosti skliznete u bolest", ispričala je ona svojevremeno za "Blic".

"Posle dužeg vremena vaga je pokazala 40 kilograma. Dokaz da je babina kuhinja i dedina upornost rešenje za sve. Anoreksijo, pokušaj neki drugi put, jer ova runda je moja", poručila je ona jednom prilikom na društvenim mrežama.

Drugi težak period za Kseniju usledio je u martu ove godine kada je rodila drugo dete, sina Danila. Zbog visokorizične trudnoće Ksenija je 52 dana provela u bolnici, vodeći borbu za svoj i život svog deteta.

Ona je najpre hospitalizovana zbog komplikacija u trudnoći, potom se porodila pre predviđenog termina, a nakon porođaja ustanovljena joj je dijagnoza "acreta previa centralis" - deo posteljice je nakon trudnoće ostao zalepljen u telu, zbog čega je morala ponovo na operaciju.

"I kad su najbolje okolnosti, žena u devetom mesecu provede po dva-tri dana u bolnici. Ja sam u najtežim okolnostima odlučila da budem pobednik i umesto pehara, trofeja, zagrlila svoje dete i osetila ukus najveće životne pobede. Stanje je bilo kritično. To me je malo poljuljalo, ali pomisao na decu me je držala do zadnjeg atoma snage. Još umorna i neoporavljena od carskog reza, kretala sam opet u operacionu salu. Moja dijagnoza je bila akreta placenta previa centralis, jedno od možda najtežih stanja u trudnoći", ispričala je Ksenija četiri meseca nakon porođaja za magazin "Lena".

Tada je jedino razmišljala o tome da i ona i Danilo živi i zdravi izađu iz bolnice i konačnu odu u svoj dom, gde ih je čekao Ksenijin suprug i starija ćerka Lora.

"Pošto su o meni zbog rizične trudnoće i oporavka lekari posebno vodili računa, nisam se poput drugih trudnica opterećivala imam li strije, čime da se mažem... Imali smo jedan jedini cilj: da mi glava ostane na ramenima. Za ta dva i po, tri meseca, kroz bitke koje sam vodila, shvatila sam da trošimo život na nebitne stvari, pogrešne ljude, a treba da smo zahvalni za najobičnije stvari. Sreća je pranje zuba u svom kupatilu, pranje ruku u svom lavabou... Naučila sam na teži način, ali znam ko su mi pravi prijatelji, na koga se oslanjam i ko se brine o meni kada je ozbiljno teška situacija. Jesam se napatila, osetila bolove za koje nisam znala ni da čovek može da ih istrpi, a kamoli prebrodi, ali sam to prošla sa 27 godina. Nakon toga otvorila sam ne novi list u životu, već novu knjigu", iskrena je bila voditeljka televizije "Prva".

Još fotografija Ksenije Bujišić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/Ksenija Bujisic Ksenija Bujišić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna