Mira Škorić godinama se nije pojavljivala u javnosti, a budući da o svojoj bolesti neko vreme nije želela da govori za medije, samo njeni bliski prijatelji znali su sa kakvim opakim neprijateljem vodi bitku. U jednoj od svojih emotivnih ispovesti opisala je simptome nakon kojih je odlučila da poseti lekara.

"Osećala sam premor i imala sam podmuklu temperaturu. Na to je trebalo da odreagujem ranije, ali nažalost, kasno sam obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37,2. Pevala sam satima i danima, sve više se umarala i bila slabija. Imunitet mi je opao i tek kad mi je iskočila limfna žlezda na vratu iznad ključne kosti, odreagovala sam. To mi je bio glavni znak da nešto nije u redu. Odmah sam se obratila profesorima Radanu Džodiću na Institutu za onkologiju i radilogiju, Ivanu Markoviću i Nevenu Jokiću", ispričala je pevačica svojevremeno za "Glossy" i prisetila se trenutka kada su joj saopštene strašne vesti.

"Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice. Doktor Džodić mi je saopštio surovu istinu koju nisam htela da prihvatim. U sebi sam ponavljala da to nikako nije moguće. Od tog trenutka rešila sam da zdravlje postavim na prvo mesto i promenim život iz korena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, usledila je prva operacija. Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazama. Verujte mi, nisam se uplašila za život jer nisam želela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su usledile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku od muke sam sama sebi počela da se smejem. Odlučila sam da lečenje koje je usledilo sakrijem od porodice", priznala je Mira, te otkrila da čak ni njena ćerka Milica u tim trenucima nije znala gde se pevačica nalazi, već je tu informaciju imala jedino njena sestra.

"Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vreme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok-sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba", prisetila se tom prilikom Mira, koja je nakon teške borbe kroz koju je prošla potpuno promenila način života i apelovala na sve da redovno obavljaju preglede i da pri prvim znacima da nešto nije u redu posete lekara.

"Dva puta godišnje treba kontrolisati krvnu sliku. To je obavezno. Stres je najgori okidač i zbog toga treba izbegavati svaku situaciju koja nas može dovesti u to stanje nemira. Sigurna sam da od stresa sve počinje. Profesoru Džodiću, Markoviću i Jokiću, kao i Veri Vojinović, koji svakodnevno spasavaju hiljade života, beskrajno sam zahvalna i takve ljude treba ceniti u našoj zemlji", zaključila je tada ona.

Još fotografija Mire Škorić možete pogledati u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Mira Škorić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna