Punih šest meseci princeza Šarlin nije bila u stanju da jede čvrstu hranu, bila se pretvorila u "kost i kožu", a najstrašnije od svega bile su priče da joj možda nikada više neće dozvoliti da vidi decu. Pre nepunih godinu dana, njen život je izgledao kao scenario za horor film.

Blizanci Žak i Gabrijela bili su mesecima odvojeni od majke i utoliko je slika sa proslave njihovog osmog rođendana dragocenija za sve njih. Brat i sestra su učestvovali u pakovanju malih kornjača odgajenih u okeanografskom muzeju, a majka i otac - princ Albert od Monaka su uživali u porodičnom druženju.

Niko nije bio siguran da li će se i kada ovako nešto uopšte desiti, dok je Šarlin ležala prošle godine po bolnicama u Južnoj Africi. Dok je njen muž objašnjavao u kratkim obraćanjima medijima kako je princeza "dobila infekciju" i sad je "fizički i mentalno iscrpljena", novinari su otkrivali delove strašne priče.

princeza-sarlin-profimedia-0695616064-min.jpg
Profimedia 

Ona je počela da se "odmotava" kad je Šarlin dobila strašan napad, u septembru 2021. godine, zbog kojeg su je odmah prebacili u najbližu bolnicu. A njene su patnje, zapravo, počele mesecima pre toga, kad je podvrgnuta operaciji podizanja sinusa i ugradnje nove kosti kako bi bilo omogućeno stavljanje zubnih implanta.

Nije poznato kad i kako je princeza bila ostala bez zuba, ali se zna da se ova operacija izvodi kad se sinusi prošire i zauzmu prazan prostor gde je nekad bila zubna kost. Nekoliko meseci nakon ovog zahvata, ona je dobila i jaku infekciju, upravo u operisanom predelu, pa je bio neophodna nova hiruška intervencija.

princeza-sarlin.jpg
Youtube / PCMFSouthAfrica 

Za pola godine, koliko je bila prinuđena da uzima samo tečnu i meku hranu, princeza se - kažu očevici - bila "prepolovila". Razdvojenost od dece joj je teško pala, ali putovanje nije dolazilo u obzir, jer bi promena vazdušnog pritiska u avionu bila pogubna za operisanu regiju

U medijima je osvanuo tekst kako je na rubu smrti i kako Palata Monaka nije fer kad kaže kako je ona "malo umorna". Pronosili su se i glasovi da je vraćena u kneževinu i smeštena u "jednu ustanovu" radi oporavka.

princeza sarlin 0744372496-min.jpg
Profimedia 

Prošle godine, praznike je provela daleko od dece, a sada ima mnogo razloga za radost. Šarlin se vratila u porodicu i prisustvuje različitim kneževskim pojavljivanjima. Uz snimke najlepših trenutaka Žaka i Gabrijele koji je objavila na svom Instagram profilu, Šarlin je napisala samo kratko - "Srećan rođendan mojim ljubavima".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna