U nekadašnjoj Jugoslaviji bilo je mnogih velikih zvezda, a ansambl "Sedmorica mladih" bio je jedan od najpopularnijih bendova. Jova Radovanović bio je njegov istaknuti član. Komičar je uveseljavao imitacijama i vicevima, a osmeh od uva do uvek, pored izraženog nosa, bio je njegov zaštitni znak. Emisije "Sedmorice mladih" emitovale su se nedeljom uveče, a govorilo se da su omiljene i Josipu Brozu Titu. Jova je uvek plenio vedrinom i optimizmom, a njegov život nije bio lak. Odrastao je u siromaštvu kod Cvetkove pijace, kao jedno od četvoro dece. Majka ih je čuvala, a otac naporno radio kako bi ih odhranio.

"Meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući", ispričao je jednom prilikom za medije Jova, kome je velika želja bila da upiše muzičku školu. To je i uspeo uz pomoć komšije koji mu je nabavio klarinet kako bi ostvario svoj san. Nakon što mu se rodio sin, morao je poslom da odsustvuje sedam meseci, a kada se vratio naslednik ga nije poznavao.

"Naš sin se rodio, ja sam ga izveo iz porodilišta, bio par dana tu i onda morao da odem na put. Sedam meseci ga nisam video. Moja žena je pokazivala slike, on je već govorio prve reči, i onda sam ja došao, otvorio vrata, a kada me je video, obradovao se i počeo da viče 'tata, tata', ali je bežao od mene",ispričao je Jova koji je sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu "Hajde da se volimo". Tokom snimanja dogodila se jedna zanimljiva situacija koja se i godinama kasnije prepričava. U gepeku svog automobila Brena je pronašla mušku jaknu, što ju je jako naljutilo. Besno je uletela u hotel i upitala "Koja je budala ostavila ovu jaknu?" na šta je Jova rekao "Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala". Kako je na Zlatiboru bilo jako hladno, Brena je Jovinu jaknu morala da obuče, pa mu se izvinjavala zbog uvreda.

Životna priča Jove Radovanovića
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna