Nekadašnja članica grupe "Bičarke na travi", pevačica i kompozitor Marija Nikitović (38), poznata i pod devojačkim prezimenom Jelić, oduvek je priželjkivala veliku porodicu. Želja joj je bila da ima petoro dece, a ne samo da ju je ispunila, već je i premašila tu brojku. Sa suprugom, rediteljem Vasilijem Nikitovićem (49), dobila je osmoro naslednika, koje odgajaju u ljubavi i slozi.

Najstarije dete ovog para ima 14 godina, dok je najmlađe rođeno pre dve godine.

"Voleli bismo još dece. Naslednike ne planiramo, oni su plod naše ljubavi. Čudno mi je kada nas kod lekara pitaju da li je to dete planirano ili nije", rekao je za "Informer" Vasilije 2020. godine, dok je Marija osmi put bila u drugom stanju.

Vasilije Nikitović
Youtube / Printscreen / TV TEUTA 

"Svaka trudnoća mi je neopisiva radost", istakla je tada pevačica.

Desetočlana porodica Nikitović živi u stanu na Novom Beogradu, a svako jutro u njihovom domu počinje veselo i razdragano. Ipak, svako ima svoja zaduženja, a najstariji naslednici već su dovoljno veliki da sami mogu da odu u kupovinu i olakšaju mami pripremu obroka.

"Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito", ispričala je prošle godine Marija za "Mondo".

"Kolica budu mala za sve što nam treba. Hrana koju uzimamo je uglavnom u porodičnim pakovanjima. Dosta prodavaca je naviklo na nas i znaju da nam trebaju velike količine. Polako su i porodična pakovanja postala mala za nas. Nekome ta pakovanja potraju mesecima, dok mi pojedemo sve za jedan obrok", dodala je ona tada.

Iako nemaju pomoć oko dece i kuće, Marija i Vasilije se uz dobru organizaciju odlično snalaze.

"Jutro počinje tako što deca skoče na mene, a tako se i završava, zaspimo uz knjige i bajke. Ipak, kod nas postoji raspored, sličan školskom, ali su umesto predmeta upisana zaduženja, ko šta radi u svakom trenutku, da ne dođe do zabune", rekao je svojevremeno autor filma "Četiri ruže".

Marija je objasnila i da je iskustvo sada na njenoj strani, te da se bolje snalazi sa osmoro dece nego na početku roditeljske uloge, kada je imala samo jedno dete.

"Nemam priliku ni za kakvu pomoć, pomoć smo jedni drugima, stariji pomažu mlađima, vode ih i vraćaju iz škole i idu zajedno na treninge. Takođe, zajedno rade domaći i uče između sebe. Bilo mi je teže sa jednim detetom u svojoj 24. godini, nisam bila toliko zrela tada, sad mi je lakše iako ih ima osmoro", navela je ona.

Još fotografija Marije Nikitović pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / niki.maraya Marija Nikitović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna