Aleksandar Aca Sofronijević jedan je od najpopularnijih harmonikaša, mesecima unapred ima zakazane nastupe, a publika se "otima" o njega kako bi im sa svojim orkestrom svirao na različitim slavljima.

Ipak, put do uspeha nije bio lak, a Aca je mnogo toga žrtvovao kako bi danas bio jedan od najpoznatijih domaćih muzičara, te mu je "stradalo" i zdravlje.

"Od starta sam znao da je za vrhunski uspeh u poslu neophodna ogromna žrtva. Recimo, kada sam imao devet godina, dok su se moji drugari igrali, ja sam leto proveo na terasi vežbajući numere za takmičenje. Harmonika je težak instrument, zahteva da sedite i svirate, a to se odražava na telo. Imam skraćene kukove, a imao sam i probleme s kičmom, posebno kada sam imao 128 kilograma. Ni studentski život nije mi doneo olakšanje. Zbog noćnih svirki sam spavao u zadnjoj klupi. Ovim poslom se bavim profesionalno od 16. godine i ne preterujem kad kažem da sam žrtvovao mnogo da bih postao to što jesam", ispričao je harmonikaš u emisiji "Milizam".

Aca Sofronijević o zdravstvenim problemima
ATA / Antonio Ahel 

 Pravilnom ishranom je smršao i liniju doveo u red, a alkohol više ne konzumira.

"Pio sam kao mlad muzičar i vođa orkestra, ali danas ne pijem. Nekada sam mislio da to pomaže tokom tezge u podizanju atmosfere, ali danas ne pijem, a najveseliji sam na proslavama, iako radim. Nisu me hvatali estradni poroci, svašta čujem i mnogo toga dođe do mene, ali ja nisam bio u prilici da me neko nudi drogom", iskren je bio Sofronijević.

On je svojevremeno govorio o svojoj borbi sa gojaznošću, kada je imao 40 kilograma više nego sada.

Aca Sofornijević odveo roditelje na more
ATA / Antonio Ahel 

"Imao sam 128 kilograma, nisam mogao da se savijem da zavežem pertlu, mama mi je zapertlala. To je bilo neke 2008. godine a sada variram između 88 i 90 kila, znači oko 40 kilograma sam smršao. Sad zamislite harmoniku od 13 kilograma i ta kilaža tada, ne znam koliko bih u mom poslu mogao da izdržim. Ko zna da li bih dobio šećer i da li bi mi srce izdržalo. Moja energija i moj mozak su drugačiji sada, mnogo bolje sviram, sve mi je lakše, bolja koncentracija", rekao je muzičar tada u emisiji RTS ordinacija.

Aca Sofronijević nedavno je raskinuo vezu sa voditeljkom Sanjom Ćulibrk, iako su im svi predviđali brak, a njihove fotografije pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / culibrkova, ATA / Antonio Ahel Harmonikaš najavio svadbu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna