Kad god se pojavi u javnosti, Jelena Đoković privlači pažnju i svojim modnim kombinacijama, frizurom ili nakitom. Jedan od detalja o kojima se naširoko pisalo bio je, na primer, njen skupoceni sat.

Sada je jedan njen "bezvredni" aksesoar postao glavna tema - ne košta skoro ništa, a veruje se da ima magijsku moć.

Jelenu su kamere uhvatile na jednom Novakovom meču u Torinu sa crvenim končićem oko ruke. Poznato je da on ima dugu tradiciju u Srbiji, smatra se da može da štiti od uroka. Kažu da je urok "strela" koja izleće iz duše zavidnika i da nekad može da pogodi a nekad promaši.

Međutim, crveni konac se javlja i u drugim kulturama - kod Jevreja, budista i Hindusa, koji veruju da on štiti, ispunjava duhovnu želju ili snaži zavet.

Od kraja devedesetih godina prošlog veka, običaj nošenja crvenog konca se proširio i u svetu poznatih pa su ga nosili Madona, Majkl Džekson, Leonardo Dikaprio, Arijana Grande i brojne druge zvezde filma i muzike.

Za crveni končić je, kažu, veoma važno ko ga je zavezao oko vaše ruke. Najbolje je da to bude osoba za koju znate da vam želi samo dobro. Postoji i verovanje da crveni končić može da poveže sudbine muškarca i žene u večnu ljubav.

I Novak je dosad nosio razne amajlije, poput ametista, astečkog simbola snage, reiki simbola na patikama ili crteža golubice, koja ga podseća na njegovog idola Nikolu Teslu. Ipak, najčešće je na njegovim grudima krst sa Hilandara.

novak djokovic 0738000875.jpg
Profimedia 

 Za njihovu decu - sina Stefana i ćerkicu Taru - najjača zaštita je, bez sumnje, roditeljska ljubav kojom ih Novak i Jelena obasipaju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna