Norveška princeza Marta Luis, ćerka kralja Haralda Petog, odlučila je da više neće zvanično predstavljati kraljevsku porodicu. Ovo je rezultat brojnih trzavica koje su nastale zbog njenog verenika kao i angažmana na polju alternativne medicine.

Podsetimo, princeza se u junu verila sa Amerikancem Darekom Veretom, koji sebe opisuje kao šamana i iscelitelja. Ona sama je, takođe, već objavila knjigu saveta o komuniciranju s anđelima.

Marta sad želi da se fokusira na tehnike lečenja koje se ne uklapaju u koncept zvanične medicine, a njen verenik tvrdi da je šesta generacija šamana i na svom sajtu prodaje medaljon za koji kaže da leči kovid. U jednoj od svojih knjiga izlaže mišljenje kako bi karcinom mogao biti, u stvari, posledica ličnog izbora čoveka.

norveska princeza marta 0735973357-min.jpg
Profimedia 

U norveškoj javnosti su potezi princeze "šamanke" izazvali veliki pad reputacije kraljevske porodice. I ranije joj je oduzeto pravo da je oslovljavaju sa "kraljevsko visočanstvo", a sad je doneta odluka da ne može predstavljati porodicu.

Kralj i dalje ne želi da joj oduzme titulu princeze, ali je zabranjeno da ona ili verenik bilo gde u komercijalnim poslovima ili na svojim sajtovima i društvenim mrežama navode vezu sa dvorom.

"Poštujem medicinska istraživanja", kaže princeza Marta. "Ali u njima ne može da se prikaže snaga kristala, toplina ljudske ruke ili moć igle za akupunkturu."

Tekst: Lepa&Srećna