Glumac Svetozar Cvetković rođen je u Beogradu, gde su se njegovi roditelji, koji su inače rodom iz Leskovca, preselili pre njegovog rođenja. Sa majkom, ocem i bratom živeo je u malom stanu, ali to nije uticalo na sklad koji je oduvek vladao u njihovom domu.

"Prohodao sam u tadašnjoj Ulici 29. novembra, ispred Doma milicije. To je prvo čega se sećam. Moji roditelji su iz Leskovca, odatle su došli u Beograd, tako sam se ja rodio u Beogradu. Živeli smo u malom stanu od devet kvadrata, tik preko puta Doma milicije. Prvih osam godina života proveo sam u tom stanu. Svoj prvi kadar snimio sam na sto metara od tog stana, na železničkoj stanici Dunav, 18 godina kasnije, u seriji "Svetozar Marković" s Lazom Ristovskim", počeo je priču glumac u emisiji "Sceniranje" na "Kurir" TV, pa dodao:

"Mene su roditelji postavili na noge i na tome sam im zahvalan. To je bio sklad u kojem smo brat i ja bili ušuškani. Nikada nismo doživljavali ekscesne situacije u porodici, nismo bili ni razmaženi, ali smo se dobro osećali. Imali smo slobodu koju nam je pružao otac svojim liberalnim shvatanjima i disciplinu koju je sprovodila naša majka na zdrav način, na način na koji i danas radi u svojoj 88. godini."

trag divljaci premijera svetozar cvetkovic.jpg
Kurir / Nemanja Nikolić 

Svetozar je ponosni otac troje dece - dve ćerke i sina. Starija naslednica krenula je tatinim, umetničkim stopama, dok je i mlađa imala izlet u glumačke vode.

"Ona je u tom dobu da ne možete ni na šta da je upozorite. Toliko zna, da ja ne mogu da pretpostavim koliko zna za sve vrste umetnosti. Radi na fakultetu kao asistent. Nekada sam nem na sve što uradi i svaka joj čast. Prošlo je vreme saveta", rekao je glumac o starijoj ćerki, a onda se osvrnuo na mlađu naslednicu i sina.

"Klara je u jednom trenutku imala jako veliki odnos prema tome da će krenuti tim putem koji je vezan za scenu i film. Snimila je dve serije, u kojima je napravila nešto što je meni bilo zapanjujuće za njene godine. Tada je imala 12-13 godina. Ali, kako vreme odmiče, napravila je odstupnicu i ja neću na to da utičem niti da je pritiskam na bilo šta. Sama će da odluči. Luka ima 10 godina i mislim da će otići na stranu na koju je otišao moj brat. Prilično je egzaktan. Omiljena stvar mu je matematika, sam pronalazi formule za rešavanje raznih zadataka, i to ga uzbuđuje, programiranje, kibernetika. Igra i košarku u klubu Čubura", otkrio je Cvetković, za kojeg mnogi misle da je arogantan.

Svetozar Cvetković o roditeljima i detinjstvu
LepaiSrecna 

"Uslovno rečeno, ne biste rekli 'za vas je važilo da ste arogantni', a važilo je. Važi i danas. To mi kažu. Otvoreno. Nisam ja arogantan, možda krijem neku nesigurnost, možda imam odstupnicu prilazaka blizu ljudima koje ne poznajem. Malo se čuvam, pa tako izgleda. Ne pružim odmah ruku svakome, ne nasmejem se, ne grlim odmah. Idem na sigurno. Moja prijateljstva su meka do granica do kojih treba da dođu", objasnio je on.

Svetozar Cvetković iza sebe ima dva braka. U prvom braku dobio je stariju ćerku, a početkom ove godine razveo se od druge supruge, glumice Jelene Đokić, sa kojom je bio u braku 16 godina i sa kojom ima ćerku i sina. Zajedničke fotografije Jelene i Svetozara pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Glumački par zajedno posle razvoda

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna