Marija Bergam uspeva da drži svoj privatni život daleko od očiju javnosti pa je njen razvod od Radivoja Raše Bukvića prošao ispod medijskog "radara". Nije bilo poznato ni da je ponovo u srećnom braku i zato je vest o trudnoći i porođaju bio iznenađenje.

Lepa glumica je u prvom braku rodila sina Danila, a sada je na svet došla ćerka Olga. Marija otkriva da je u obe trudnoće imala veliki problem, isti od kojeg pati Kejt Midlton

Dijagnoza trudničke hiperemeze (hyperemesis gravidarum), odnosno prekomerno povraćanje u drugom stanju je za mnoge isto što i jutarnje mučnine, ali to je zapravo potpuno drugačiji problem.

"Vrlo je iscrpljujuće, jer se gotovo ništa od hrane i tečnosti ne može zadržati u organizmu", objašnjava Marija. "Posledice su razni zdravstveni problemi. Mene su često, i posle trudnoće sa Danilom i sada, pitali kako je moguće da sam tako mršava. Verovatno je jedina dobra strana ovog sindroma to što ne možeš da se ugojiš, jer devet meseci ne možeš ništa da pojedeš", kaže glumica.

marija bergam.jpg
Kurir / Damir Dervišagić 

Glumica ističe da je najviše o svom stanju naučila zahvaljujući britanskim medijima, koji su se dosta bavili trudničkom hiperemezom, od koje je u svim svojim trudnoćama patila princeza od Velsa Kejt Midlton.

"Iznenadila sam se da kod njih postoji pokret koji pruža pomoć ženama sa tim sindromom i aktivno upoznaje ljude sa čim se one suočavaju tokom trudnoće. Snimljeno je nekoliko dokumentarnih filmova, objavljeno bezbroj članaka. Meni je mnogo značilo da čujem iskustva drugih žena i saznam na koje sve načine su se borile da zadrže trudnoću i podnesu tegobe.

kejt midlton vilijam 0673320120.jpg
Profimedia 

Nedavno sam pročitala da je Kejt Midlton, takođe, tokom sve tri trudnoće često bila u bolnici zbog tog problema, što mi je pojasnilo zbog čega u Britaniji postoji pokret koji se bavi “hiperemesisom”. Takođe mi je postalo jasno kako vojvotkinja posle tri porođaja ima tako perfektnu liniju."

Ona se zato i divi ne samo Kejt već i svakoj drugoj ženi koja se odlučila da uprkos svemu rodi više dece. "Na kraju, kad dete stigne na svet, sve to padne u drugi plan. Dominanta postane neizreciva sreća zbog dolaska novog života", tvrdi Marija.

Pogledajte više fotografija lepe glumice u našoj galeriji!

Kurir / Marina Lopičić, Instagram / marijabergamofficial Marija Bergam

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna