U domu Marije Mikić i njenog verenika Jovana Pantića ovih dana se slavi, a par ima najlepši razlog za sreću - vest da je pevačica ponovo u drugom stanju. Marija je u julu ove godine rodila naslednicu Đurđu, a kako je svojevremeno otkrila, pre nego što je zatrudnela imala je tri spontana pobačaja.

To je veoma teško podnosila, iako se u javnosti i pred publikom trudila da bude nasmejana i da tugu ne iznosi van svoja četiri zida. 

Marija Mikić izašla iz porodilišta
ATA / Antonio Ahel 

"Imala sam tri spontana pobačaja pre ove trudnoće. Jako mi je teško da izgovorim to uopšte, jer mi se čini da će da izazove sažaljenje. Najteže mi je bilo kada sam morala da radim posle tog nesrećnog događaja, da izađem na binu i pevam, da uveseljavam narod, jer to je moj posao. Pevam i smejem se, a jedva čekam da dođem kući da plačem", ispričala je svojevremeno Marija u emisiji "Realna priča", dok je bila trudna sa Đurđom.

Zbog prethodna tri gubitka bebe, pevačicina trudnoća sa ćerkom Đurđom od početka je bila okupana brigama, a onda su usledili i novi problemi.

"Nije mi prijatno, ali želim da podelim sa svima to, da druge devojke znaju šta sve može biti po sredi. Inače imam i insulinsku rezistenciju, a onda sam oko Nove godine dobila i koronu. Onda je bilo sumnji za Daunov sindrom za ovu bebu, to je bio takav udarac da nisam znala kako da se nosim sa tim. Plakala sam dan i noć dok nisu stigli rezultati, nisam bila živa", otvorila je tada dušu Marija.

Kako je jednom prilikom objasnila, do spontanih pobačaja dovodila je trombofilija - povećana sklonost ka nastanku krvnog ugruška ili tromba, zbog postojanja poremećaja u zgrušavanju krvi. Trudnoća je sama po sebi povezana sa pojačanim rizikom za trombozu jer organizam prirodnom hiperkoagulacijom sprečava pojačano krvarenje u trudnoći i nakon porođaja. Međutim, ukoliko žena ima urođenu tj. genetsku trombofiliju, sama bolest može dovesti do problema sa začećem i pojave spontanih pobačaja nakon začeća.

Sada za Mariju i njenog verenika Jovana nema veće sreće, jer će njihova ćerkica, koja je na svet stigla živa i zdrava, sledeće godine dobiti brata ili sestru.

marija mikic trudna.jpg
Instagram / wwwmarijamikiccom 

"Toliko smo se mučili da dobijemo Đurđu, koliko sam lekova pila, bilo je i ružnih stvari, uspona, padova, da ja stvarno nisam očekivala da ću drugi put ovako lako ostati trudna. Verovatno je onaj gore video kako se lepo snalazimo, pa k'o veli - daj još jedno. Ali svakome Bog da onoliko koliko može da izdrži. Ja znam da možemo. Nemam tremu, ali sam vrlo realna i znam da će biti jako teško sa dve bebe, ali spremni smo na to jer veća sreća ne postoji", rekla je Marija Mikić juče za "Pink.rs".

Pevačici će ovo biti drugo dete, a njenom izabraniku treće, budući da Jovan iz prvog braka ima i sedmogodišnjeg sina Vuka.

Još fotografija Marije Mikić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Marija Mikić na festivalu "Pesma za Evroviziju '22"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna