"Podignite i vi ruku ako su vam govorili da ste ludi ili da ste histerični! Jesu li vam kazali nekad da ste prolupali, da ste van sebe, da ste potpuno iracionalni? Meni jesu to govorili", priznala je Megan Markl u svom novom podkastu o kojem bruje svetski mediji.

Ovakav omalovažavajući odnos prema bilo čijim emocijama i mentalnom zdravlju ima negativan uticaj, podseća žena princa Harija. "Kad to nekom ponovite više puta, on će biti prisiljen da se upita da li mu je stvarno dobro", kaže Megan. "Što je još gore, čovek počne da ignoriše prave probleme."

Po njenom mišljenju, reč "luda" je puka etiketa koja se olako koristi, a loše deluje i na društvo i na žene širom sveta. Ona ih ućutkuje.

megan markl 0724216660.jpg
Profimedia 

"Žene koje imaju problema s mentalnim zdravljem počinju da se plaše, potiskuju osećanja i prerađuju ih samo u sebi", objasnila je.

Megan je iznenadila sve priznanjem da joj je teško da zaplače, jer je naučena da se suzdržava, a silno želi da otpusti emocije. Mnogi su zapazili da je na sahrani kraljice Elizabete bila veoma tužna i da je, u jednom trenutku, pustila suzu.

Da joj nije nimalo lako videlo se i po ponašanju princa Harija. "On je u svakom trenutku pokušavao da načini bar neki gest kojim bi joj pružio podršku", opisao je jedan od prisutnih na ceremoniji pred sahranu. "Kad je trebalo da, u jednom trenutku, krenu u različitim pravcima posle ceremonije, on joj je čvrsto stegnuo ruku."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna