Supruga teniskog asa Novaka Đokovića otvoreno govori na mnoge teme o kojima se nerado priča. Iako uživa u odrastanju svoje dece, sina Stefana koji u oktobru puni osam godina i tri godine mlađe ćerke Tare, ne skriva koliko je uloga majke izazovna. O tome koliko su žene opterećene govorila je bez ustezanja.

"Jednostavno, nemoguće je biti savršen, ali nekako su nam nametnuli priču da je ipak moguće, samo ako se jako trudiš. Ja se tome opirem i svakodnevno se suočavam s tim programom koji mi je usađen, nekada uspešno, nekada manje uspešno pa me tišti što sam grešila u nekim stvarima. Kada sam postala majka, postala sam i spremačica, i kuvarica, i psihološkinja, i pedagoškinja, i lekar, i bračni savetnik, i prijatelj... Kada sve te uloge postanu primarno tvoje, zato što to sve jedna majka radi, počinje da bude opterećujuće i tu žene uglavnom 'pucaju po šavovima'", rekla je Jelena Đoković za Story.hr i otkrila da najviše voli da sa decom čita priče. Ona je otkrila i u kojoj situaciji je Novak kritikovao.

"Moj sin najviše voli da slaže Lego kockice i sluša muziku, dok sa ocem voli  da igra tenis i gleda mečeve, što mami možda nije najomiljenije. S ćerkom volim da plešem, ona voli da se šminka, dok ja to ne volim. Ali, moram da poštujem njenu slobodu izražavanja kroz takvu vrstu umetnosti. Imala sam baš situaciju sa suprugom gde je on krititikovao zašto joj ne zabranim šminkanje pod argumentom da je ona još mala i da je učimo pogrešnim stvarima. Na to sam mu odgovorila da ona to želi i da ne mogu ništa da joj zabranim, već da joj samo pomognem da to radi bolje.

Jelena Đoković o vaspitanju dece
Instagram/Jelena Djokovic 

Kako se mnogima dopao način na koji Jelena razmišlja, i njene izjave vezane za vaspitanje dece, privlače ogromnu pažnju. Tako je svojevremeno izazvala mnogo reakcija kada je priznala da sina i ćerka ne vaspitavaju batinama.

jelena djokovic.jpg
Instagram / jelenadjokovicndf 

"Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, verujem da će zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti", rekla je jednom prilikom Jelena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna