Voditeljka TV "Prva" Aleksandra Gudelj sa suprugom Veljkom ima troje naslednika - sinove Milijana (12) i Damjana (8) i ćerku Emiliju, koja će uskoro proslaviti četvrti rođendan. Iako imaju brojne obaveze oko dece, voditeljka i njen suprug uvek se trude da pronađu vreme za sebe.

"Pored armije klinaca, otkako smo se upoznali, imamo rituale kojih se pridržavamo. To je vreme samo za nas dvoje. Kad decu ujutru ispratimo u školu i vrtić, volimo da popijemo kafu u krevetu, a i uvek kad ih uspavamo, opet imamo trenutke samo za nas. Gledamo filmove ili serije, volimo se i uživamo u našoj ljubavi. I čuvamo je. A kad deca požele i četvrtog člana naše male armije, kažemo da smo zaokruženi i potpuni, jer bismo sa novim članom sve morali iznova. Ja bih se posvetila bebi u najvećoj mogućoj meri i onda ne bih imala dovoljno vremena za ostale. Mada, nikad ne reci nikad, ne smem ništa da tvrdim i garantujem, jer često i nas dvoje poželimo još jedno dete. Nama je kuća inače uvek puna dece, Milijanovih i Damjanovih drugara i kumića, koji često ostanu i da prespavaju. A kad Milijan poželi brata ili sestru i kaže: “Ajde, mama, šta ti je teško”, odgovorim iskreno da će godine brzo proleteti i da ćemo uskoro Veljko i ja postati baka i deka", rekla je Aleksandra za magazin "Gloria".

Aleksandra Gudelj
Youtube / Printscreen / Venčanje od A do DA 

Često organizuju porodična okupljanja, a povoda za slavlje ima više nego dovoljno. Aleksandra i Veljko imali su dva venčanja, a tu su i dečiji i njihovi rođendani.

"Uživamo da okupimo naše najbliže, braću, roditelje, bake i deke, čak i prabake i pradeku. Mnogo smo svi vezani, svaki slobodan trenutak provodimo zajedno. Takođe volimo da obeležavamo nama važne datume, sami ili s porodicom. Pošto smo imali dva venčanja, građansko na Mauricijusu i crkveno u Beogradu, slavimo oba, tu je i pet rođendana. Čak i datum kad smo se Veljko i ja prvi put poljubili ima za nas posebno značenje. Trudimo se da sve ono što su nas dvoje roditelji naučili prenesemo i na našu decu i mislim da u tome uspevamo. Često čujem da su deca onakva kakvi smo mi roditelji, jer ih mi učimo svemu", objasnila je voditeljka koja nije stroga prema sinovima i ćerki.

"Ne želim da ih vaspitavam tako da budu kažnjeni ako nešto nisu poslušali, ali ću im reći da to nije ispravno. Takva sam i kad je u pitanju škola, jer su i trojke i četvorke za đake. Radije ću ih nagraditi kad dobiju peticu nego kazniti kad donesu nižu ocenu. Naši sinovi su od malih nogu naučeni na društvo i drugare i po čitav dan su napolju, što nam je i bio cilj. Da budu sa svojim vršnjacima, igraju se, posvete sportu. Obojica odmalena treniraju fudbal u Grafičaru, a kako svi navijamo za Crvenu zvezdu, često ih vodimo na utakmice i dešavanja koja klub organizuje, poput uskršnjeg farbanja jaja", ispričala je za pomenuti magazin.

Aleksandra Gudelj
Youtube / Printscreen / Prakticna zena 

Aleksandra Gudelj deci pomaže i oko školskih obaveza, a za razliku od mnogih njihovih vršnjaka, njene sinove, kako kaže, ne interesuju preterano digitalni uređaji.

"Sinove ne zanimaju previše telefoni i računari. Kad se umore od zabave napolju, odigraju poneku igricu, ali to je zaista samo povremeno, radije provode vreme sa sestrom.A s obzirom na to da je stariji Milijan u šestom razredu i da mu je školski program veoma težak, često glumim nastavnicu i pomažem mu. Nedavno je morao da nauči više od pedeset strana za samo jedan kontrolni iz istorije. O drugim predmetima da ne govorim. Damjan je u trećem razredu i uspeva sam da se izbori sa obavezama, a koliko je posvećen školi, svedoči i činjenica da neće ni da doručkuje pre nego što uradi domaće zadatke", zaključila je voditeljka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna