Tanja Bošković i dalje aktivno glumi, jer je posao prema kojem gaji veliku ljubav ispunjava i čini da bude mlada i telom i duhom.

"Ne mogu da kažem: 'Ja ne mogu'. Vezana sam za moje kolege. Mi od ovoga ne živimo samo materijalno, već i duhovno. I kada mi dođe da kažem da ne mogu, zastidim se i posmislim da je možda nekome baš tog dana potrebno 'to nešto'. To je preterano, to nije dobro ni za zdravlje, ni za živce", rekla je glumica za "Informer".

Tanja Bošković
ATA images 

Tokom čitave karijere odolevala je porocima, a u tome joj je, kako kaže, pomoglo obavljanje kućnih poslova.

"Teški fizički poslovi su tu da ne bih postala narkomanka ili alkoholičarka. Uzmem da spremam kuću. Tihe poslove, ne uključujem usisivač, mada sam često bila u toj napasti. Čitanje mi ne ide od ruke u kasnim satima, mora fizički da se desi nešto. Komplikovan je ovaj zanat, lako nam je se popeti u visoki adrenalin, ali nikada ne naučimo da izađemo iz uloge.Jako je teško izvući se iz velikog adrenalina, tad se postaje boem. Nije to lako, ali je divno", iskrena je bila Tanja i dodala:

"Dešavaju se predstave kada ceo ansambl radi to zajedno. Recimo posle 'Ljubavnog pisma', predstave koju igramo preko dvadeset godina, mi sedimo zajedno i razgovaramo. I tako se najbolje spusti to na pravu meru. Vi glumca možete da ubijete lošom rečju ili pogledom koji je upućen sa nipodaštavanjem. Možete duševno da ga osakatite za ceo život. O tome se sve manje misli."

Tanja Bošković donirala organe
Youtube/Printscreen/K1 Televizija 

Tanja je, inače, nedavno govorila i o tome kako na pragu osme decenije održava vitko telo i zdrav um, naglasivši da je veoma aktivna i da vodi zdrav život.

"Spadam u ljude čeličnog zdravlja. Imam 69 godina. Poslednjih 36 godina nisam imala ni kijavicu. Ne znam kako su ljudi postali inertni. I dalje trčim, skačem, jurim, ludujem i pevam... Volim more i da plivam. I dalje jedem šaku hrane dnevno. Nikom nije potrebno više. Živim jedan zdrav seljački život. Nemam potrebu za prejedanjem u bilo kom smislu. Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego što mogu. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna", rekla je glumica tom prilikom za "Kurir".

Još fotografija Tanje Bošković pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, ATA images Tanja Bošković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna