Megan Markl je na udaru javnosti u Velikoj Britaniji zbog dosad nepoznatih detalja koje je otkrila nova knjiga o ženi princa Harija. Napadi stižu posle tekstova o nezadovoljstvu koje je kraljica Elizabeta doživela na njihovom venčanju. Ovoga puta, u u centru priče su, jedne minđuše.

Do sada ništa nije nagoveštavalo da će prelepi nakit koji je Megan nosila na turneji po Australiji u oktobru 2018. godine postati razlog mini skandala. Osudu javnosti izaziva činjenica da su ove dijamantske viseće minđuše bile poklon šeika Mohameda bin Salmana, princa prestolonaslednika Saudijske Arabije.

Megan ih je dobila od šeika kao poklon za venčanje tako da nije sporno što su dragulji došli od drugog muškarca. Mučno je to što je baš 2018. godine ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi, o čemu je brujao ceo svet, a u oktobru su zvaničnici priznali da su odgovorni za njegovu smrt. Britanska štampa opisuje minđuše kao poklon "natopljen krvlju" i smatra da Megan nije smela uopšte da ih nosi.

megan markl 0396198540.jpg
Profimedia 

"Toliko se ona prethodno zalagala za prava žena u Saudijskoj Arabiji", bili je komentar osoblja koje je pratilo Megan i Harija po turneji baš kad su "krvave minđuše" zasijale na vojvotkinjim ušima. Dama koja je radila kao njihov privatni sekretar pokušala je da zataška čitavu stvar i navela kako su to, zapravo, neke pozajmljene minđuše.

Međutim, Megan nije mogla da se odrekne lepog nakita pa se ponovo okitila "krvavim minđušama" kad je došla na proslavu 70. rođendana Harijevog oca, sada kralja Čarlsa Trećeg. Tada je i isplivala tajna o poklonu šeika.

Ovakav postupak je dodat nizu drugih izliva licemerja - navodno je Megan napustila bez pozdrava jednu grupu žena tokom turneje po Austaliji, samo zato što je na skupu bila zastupljena i Organizacija Ujedinjenih nacija za prava žena.

megan markl 0406866427.jpg
Profimedia 

Tokom turneje su Hari i ona često bili u situaciji da se pozdravljaju sa okupljenim građanima, slikani su kako se rukuju, a Megan prima cveće, da bi se ona u jednom trenutku okrenula članu osoblja i prokomentarisala: "Ne mogu da verujem da me za ovo uopšte ne plaćaju!"

"Nije ona neka neupućena princeza!", ogorčen je bio jedan od sagovornika autorke knjige "Dvorjani", autorke Valentine Lou, u kojoj su ovi skandali detaljno opisani. "Pratila je međunarodnu politiku, sarađivala svojevremeno sa Organizacijom UN za prava žena, sve ovo je bilo nedopustivo", navodi se. "Nikom nije bilo jasno šta odjednom ima protiv njih". 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna