Već nekoliko godina umetnica Marija Petronijević živi u rodnom selu Visibabe kod Požege, gde se vratila kada je odlučila da napusti Beograd i javnu scenu. Tamo vodi poljoprivredno gazdinstvo koje broji 300 ovaca i nebrojeno sadnica raznog bilja.

"Sadni materijal u ovom momentu proizvodim za svoje potrebe, jer sam rešila da napravim neki park ili šumu, koja će svakako svoj pun sjaj imati kada me već uveliko ne bude. Domaćem kestenu je potrebno i 30 godina da počne da rađa, a planiram i nekoliko hektara kestena", otkrila je glumica na početku razgovora za "Blic".

Marija Petronijevic bez sminke
Youtube/Pritnscreen/AmiG Show 

Marija kaže da se često, kao žena u poljoprivredi, susreće sa diksriminacijom.

"Još uvek nisam naučila da se nosim s tim, da diskriminacija ne samo da postoji, nego je opšteprisutna. Pokušavam da sačuvam miran ton i izraz lica, ali nekad ne ide", iskrena je ona.

Prošle godine na svet je donela sina, koji raste u zdravoj, seoskoj sredini, na šta je veoma ponosna.

"Zasad živi na otvorenom, puzi po dvorištu do beskonačnosti. Postulat koji se trudim da mu usadim, jeste: sine, ceo svet je tvoj i možeš stići i do zvezda ako to budeš dovljno želeo", kaže ponosna mama, koja svog supruga ne eksponira u javnosti. Međutim, to ne menja činjenicu da joj je on najveća podrška u svemu što radi.

marija petronijevic 4
Instagram / marija.petronijevic 

"Da nema njega možda ne bi bilo ni gazdinstva, jer kada god je neka kriza i teška odluka u kojoj treba racionalno da se postupa, on je tu. Pročitala sam mu pitanje i evo šta kaže: bilo bi sasvim u redu da se bave mnome da sam ja neki Žan-Pol Sartr, a da si ti Simon de Bovoar, imalo bi se i o čemu pisati, taman i da je neki skandal u pitanju. Sve napisano bi imalo širi smisao, a ovako, šta treba da se piše, koliko sam ovaca danas morao sa tobom da jurim po livadi, ili koliko mleka je neka ovca dala? Čekaj dok dođemo do toga da se lanolin najvećeg kvaliteta izdvoji iz vune, i dok podignemo nivo imunoglobulina u kolostrumu i mleku nekoliko puta, možda i zavredi da se o tome i napiše nešto, ali ne o meni nego o postupku, pa da i drugi to mogu da urade", poručili su Marija i njen suprug.

Još fotografija Marije Petronijević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / marija.petronijevic, Instagram/Marija Petronijevic Glumica živi na farmi u selu Visibabe

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna